Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fľaša ktorá sa čistí sama? Odpoveďou je Quartz

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
5. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jednorazové fľaše sú veľkou záťažou pre našu prírodu a fľaše, ktoré máme na viacnásobné použitie sa zase ťažko čistia. Toto sú však problémy, cez ktoré celkom úspešne prekľučkovala firma Quartz. Nie je to však tá známa firma ktorá vyrába hodinky, no projekt, ktorý úspešne odštartoval na start-up portáli Kickstarter. No možno jej tvorca Justin Wang pri výrobe hodinky Quartz aj nosil.

Vráťme sa však k samotnej fľaši. Nápad s čistením je jednoduchý. Fľaša na prvý pohľad vyzerá ako klasická turistická termoska, má však špeciálny uzáver s UV lampou, ktorá emituje 280nm UV-C svetlo. UV svetlo sa na čistenie vody používa už dlho, ale nápad umiestniť ho na prenosnú fľašku je pomerne originálny.

Fľaša Quartz dokáže dezinfikovať vodu od škodlivých baktérií.

Čistenie funguje tak, že si naberiete vodu, povedzme z horského potoka, potom zatlačíte tlačidlo na vrchu uzavretej fľaše. Do jednej minúty je voda dezinfikovaná. Samozrejme UV svetlo nevyčistí ťažké kovy, či priemyselné chemikálie. No už to, že vodu zbaví rôznych, často nebezpečných baktérií, je výrazná pomoc. Hlavne ak ste na výlete v dajakej odľahlej krajine a nechcete skončiť s boľavým bruchom.

Fľaša Quartz dokáže dezinfikovať vodu od škodlivých baktérií.

Fľaša Quartz má okrem patentovaného vrchnáku aj dvojitý obal a teda dokáže udržať chlad vody až po dobu 24 hodín alebo teplý čaj po dobu 12 hodín.

Tento príjemný dizajnový kúsok sa teda postará o vašu sebestačnosť v lone prírody a možno aj trochu o dobrý pocit, že ste nezaťažili prírodu hromadou jednorazových fliaš.

Fľaša Quartz dokáže dezinfikovať vodu od škodlivých baktérií.