Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Čelenka, ktorá vám pomôže schudnúť aj bez tancovania okolo ohňa

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
16. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Indiáni to zrejme vedeli už dávno, že čelenky sú dobrá vec a hoci ich oni využívali iba na ozdobné účely, zdá sa, že ich doba je späť. Pre zmenu však na medicínske účely. Konkrétne firma Modius vytvorila čelenku, ktorá vám pomôže schudnúť a to bez zmeny jedálnička a aktivity.

Znie to síce ako klasický produkt na vytiahnutie peňazí z vačku, ale v skutočnosti sa čelenka Modius Health opiera o výskum univerzít a dokonca aj samotnej NASA. Tie v 70 rokoch zistili, že pri miernej neurostimulácii hypotalamusu u zvierat dochádza k zvýšeniu celkovej aktivity a dokonca k zníženiu hmotnosti. Výskum z neznámych dôvodov nepokračoval a až po 30 rokoch, konkrétne v roku 2002 sa výsledkov ujali niektoré univerzity v Kalifornii a na pokusnej vzorke študentov sa snažili dokázať pravdivosť tohto výskumu.

Čelenka Modius Health dokáže prostredníctvom neurostimulácie redukovať nadváhu nositeľa.

A výsledky boli prekvapivé. Až 80 percent testovaných subjektov schudlo od 2 až do 14 percent svojej nadváhy, pričom nezmenili ani svoje stravovacie návyky, ani nezačali viac športovať. Jednoducho nemali chuť sa prejedať. V roku 2017 opustil projekt akademickú pôdu a firma Modius ho začala ponúkať v podobe spomínanej čelenky. Výsledky globálnejšieho používania sa zhodujú s výsledkami z univerzity a 80 percent používateľov, ktorým čelenka "zabrala", stratilo 6 až 8 kilogramov z nadváhy behom 8 týždňov.

Čelenka Modius Health dokáže prostredníctvom neurostimulácie redukovať nadváhu nositeľa.

Celé to funguje tak, že čelenku si dáte na hlavu (maximálne na hodinu denne) do predpísanej pozície a spustíte ju cez jednoduchú aplikáciu v smartfóne. Zariadenie potom začne stimulovať takzvaný vestibulárny nerv (Vestibular nerve), ktorý ďalej tento jemný elektrický pulz posiela do hypotalamusu v mozgu, čím sa pre telo vytvorí akoby signál sýtosti. To spustí produkciu inzulínu a leptínu, pričom zároveň klesá chuť na jedlo. V podstate je to stav podobný tomu, keď sa najete a chvíľku počkáte.

Hoci účinky čelenky pôsobia priam zázračne, klasické poctivé cvičenie s diétou zrejme nenahradí.

Čelenka Modius Health dokáže prostredníctvom neurostimulácie redukovať nadváhu nositeľa.