Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Strach z alergickej reakcie dostáva vďaka Nima na frak

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
16. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počet ľudí s alergiou vrástol za 60 rokov o 40 percent, čo je alarmujúce číslo a treba ho zrejme pričítať modernej civilizácii.No skôr než sa vedci dopátrajú k spôsobu, ako nás alergií zbaviť, treba sa jednoducho vyhýbať jedlám, ktoré nám tieto alergie spôsobujú.

Napriek nariadeniu, ktoré prikazuje výrobcom aj reštauráciám označovať alergény, sa stále môže stať, že sa napríklad vaše malé dieťa môže zabudnúť, či hanbiť opýtať sa na alergény. Nima je však firma špecializujúca sa na rozoznávanie alergénov v potravinách. Vytvorila preto dva nenápadné maličké prístroje trojuholníkového tvaru, ktoré dokážu „vyčuchať“ aj naozaj maličké množstvo látky spôsobujúcej alergiu.

Nima je šikovný analyzátor alergénov a gluténu v jedle.

V prípade arašidov je to 10 PPM, čiže desať milióntinu z testovaného objemu. Čo je spoľahlivejšie ako čuch psa. V prípade zisťovania gluténu je test len o máličko slabší, a to 20 PPM . Nuž a ako tento malý zázrak funguje? V oboch prípadoch, teda aj pri zisťovaní prítomnosti arašidov aj gluténu, potrebuje iba tri jednoduché kroky. Najprv vložíte vzorku z jedla do ampulky v prístroji. Stlačíte štart a nakoniec si prečítate výsledok, ktorý je v prípade neprítomnosti škodlivej látky zobrazený ako jednoduchý „smajlík“.

Nima je šikovný analyzátor alergénov a gluténu v jedle.

Vývojári z Mima dizajnovali a riešili svoj produkt dokiaľ ho nezvládne obsluhovať aj prváčik v škole. To znamená, že môžete bez obáv pustiť svoje dieťa do školy a viete, že nedostane nečakanú alergickú reakciu. Výsledky testovania sa vám dokonca cez aplikáciu zobrazia na smartfóne. Už podľa prvých reakcií sa ľudia s alergiami živo zaujímajú o tento prístroj. Predsa len im to zľahčí ich život.

Nima je šikovný analyzátor alergénov a gluténu v jedle.