Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Biometrická posteľ budúcnosti MagniSmartech prináša zdravší spánok

Biometrická posteľ budúcnosti MagniSmartech prináša zdravší spánok
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Taliansky výrobca zdravotných matracov a svetový líder v oblasti zdravého spánku Magniflex prináša na Slovensko technologicky prevratnú novinku, biometrickú posteľ MagniSmartech. Technológia umiestnená v posteli MagniSmartech monitoruje, analyzuje a vyhodnocuje spánok. Na základe týchto údajov ďalej navrhuje, ako spánok zlepšiť a s ním aj kvalitu života.

Magnitech získal, za viac než 55 rokov svojho pôsobenia v oblasti zdravotných matracov, viacero prevratných patentov. Tým ostatným a zatiaľ najunikátnejším je jedinečný Magnistretch, ktorý spoločnosť vyvíjala v spolupráci s Univerzitou v Zaragoze niekoľko rokov.

„Novo vyvinutá konštrukcia matraca predstavuje funkcie, ktoré sú prospešné pre biomechanickú obnovu chrbtice počas spánku, čo vedie k lepšej a rýchlejšej obnove medzistavcových platničiek a relaxácii chrbtového svalstva,“ zdôrazňuje Antonio Herrera Rodríguez, Emeritný profesor traumatológie a ortopédie z Univerzity v Zaragoze.

MagniSmartech sa skladá z polohovateľného roštu a luxusného vysokého matracu, v ktorom sú zabudované špeciálne senzory zaznamenávajúce údaje o prostredí a spánku v reálnom čase. Posteľ primárne monitoruje spánok a spacie návyky používateľa. Zaznamenáva čas strávený v posteli a dobu trvania spánku, pohyb počas spánku, tepovú frekvenciu a pravidelnosť dýchania.

MagniSmartech je ale vybavená aj senzormi monitorujúcimi okolité prostredie. Tie zaznamenávajú teplotu matracu, teplotu v izbe a intenzitu svetla aj hluku. Získané a spracované dáta sú priebežne nahrávané do smartfónu, tabletu, či počítača, kde je ich možné okamžite zobraziť. Výsledkom je dokonalý prehľad o kvalite spánku, spolu s návrhmi na zlepšenie.

„Naši odborníci vyvíjali posteľ MagniSmartech niekoľko rokov v spolupráci so špičkovými špecialistami z rôznych odborov medicíny,“ vysvetľuje František Hlaváč, zástupca značky Magniflex v Slovenskej a Českej republike. „Cieľom nebola len lepšia regenerácia tela počas spánku, ale predovšetkým možnosť využitia dát pri rôznych ambulantných vyšetreniach, čo by mohlo, u ľudí s rôznymi spánkovými poruchami, prispieť k presnejšej diagnostike," dodáva František Hlaváč.

Jednoduché ovládanie

 

Posteľ sa ovláda prostredníctvom aplikácie v telefóne. Užívateľ si vie jednoducho matrac polohovať, pričom má na výber z niekoľkých programov, od zvýšenej polohy nôh, zlepšujúcej krvný obeh, cez zvýšenú polohu vrchnej časti tela, ideálnej pre čítanie, až po stav beztiaže, v ktorom sa ľudské telo rýchlo regeneruje. Prispôsobiť sa dá aj tvrdosť matraca, kde je na výber patentovaná pamäťová pena, osviežujúci gél, prírodný latex alebo studená pena, pre tvrdšie lôžko, ktorá je vhodná aj pre deti.

Rovnako jednoducho sa nastavujú aj ostatné funkcie systému, ako budenie formou jemnej masáže alebo zmeny polohy, či príjemné farebné podsvietenie v rôznych odtieňoch a intenzite. Účinky farieb na ľudskú psychiku a vnímanie využíva chromoterapia, ktorá je pre systém MagniSmartech veľmi dôležitá. Pomocou 4 rôznych programov je možné nastaviť farebné podsvietenie na zobúdzanie, relax, či zaspávanie, alebo si ho prispôsobiť pre akúkoľvek náladu.

(Zdroj: Tlačová správa Magniflex)