Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dentálne monitorovanie na diaľku spojí pacienta s ortodontistom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď ortodontista vybaví pacienta zubným strojčekom pre korigovanie chrupu, je dôležité, aby sledoval pokrok ortodontickej liečby. Nové zariadenie, ktoré využíva smartfón, je navrhnuté tak, aby to umožnilo bez toho, aby musel pacient navštíviť zubnú kliniku.

Systém Dental Monitoring vyvinula francúzska spoločnosť s rovnakým názvom Dental Monitoring. Ortodontisti, ktorí ho chcú využívať, začnú tým, že dajú pacientovi dve veci, ktoré si zoberú so sebou domov. Prvou z nich je dentálny nástroj na roztiahnutie úst a druhou je zariadenie pre držanie smartfónu s názvom ScanBox.

Ako náhle je čas, aby pacient urobil kontrolnú prehliadku, začne tým, že si dentálny rozťahovač vloží do úst, čím sa mu odhalia zuby. Do zariadenia ScanBox vloží svoj smarfón a zariadenie magneticky pripevní k rozťahovaču.

Dental Monitoring ScanBox pre diaľkové dentálne monitorovanie.

Pacient sa potom riadi zvukovými inštrukciami zo sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS alebo Android. Podľa inštrukcií pokračuje v posúvaní ScanBoxu dozadu a dopredu a jeho nakláňaní nahor a nadol, pričom smartfón počas toho sníma sériu fotografií jeho chrupu. Tieto snímky sa nahrávajú na vzdialené cloudové úložisko, kde sú analyzované prostredníctvom algoritmov umelej inteligencie.

Ak sú zistené problémy, ako napríklad zlá hygiena alebo nesprávne nastavenie zubného strojčeka, bude o tomto stave informovaný daný ortodontista, aby si mohol s pacientom dohodnúť schôdzku. Ak však všetko prebieha podľa plánu, pacientovi sa odloží návšteva kliniku a ortodontista tak môže venovať viacej času ostatným pacientom. Každé svojpomocné vyšetrenie prostredníctvom systému Dental Monitoring údajne trvá pacientovi iba asi jednu minútu.

Dental Monitoring ScanBox pre diaľkové dentálne monitorovanie.