Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlová tvárová maska Nuo je 3D tlačená presne na mieru

Štýlová tvárová maska Nuo je 3D tlačená presne na mieru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

O móde sa nedá príliš rozprávať v súvislosti s rúškami alebo tvárovými maskami, no zmeniť to chce nová tvárová maska Nuo 3D Mask. Tá je navrhnutá pomocou umelej inteligencie a je vyrobená špičkovou 3D tlačou tak, aby sa prispôsobila tvári nositeľa a bola tak okrem ochrany aj pohodlná. Navyše vyzerá naozaj dobre.

Spoločnosť LuxMea Design Studio navrhla tvárovú masku Nuo 3D Mask tak, aby pomáhala nositeľom lepšie dýchať v stále viac znečistených mestských centrách a samozrejme môže pomôcť aj ako ochranná pomôcka počas súčasnej pandémie COVID-19. Táto priliehavá maska je prispôsobená tvári nositeľa, aby držala pevne na svojom mieste, keď je vonku a poskytne vysokú účinnosť ochrany bez únikov, takže ani okuliare sa nezahmlievajú. Vďaka svojmu dizajnu umožní viesť konverzáciu alebo zreteľne rozprávať do telefónu bez toho, aby ste museli masku dať dolu z tváre.

Materiál masky Nuo je ľahký, odolný, umývateľný a jemný na dotyk. Maska má tiež dva ventily pre uľahčenie dýchania, zatiaľ čo vymeniteľné filtre sú navrhnuté tak, aby vyhovovali normám N95. To znamená úroveň filtrácie až 95 percent pre častice s veľkosťou 0,3 mikrónu.

3D tlačená tvárová maska na mieru Nuo 3D Mask.

Aby maska sadla používateľovi na mieru, stačí vykonať niekoľko kľúčových meraní tváre pomocou jednoduchého online sprievodcu. Potom sa spustí proces dizajnu, ktorý riadi umelá inteligencia a personalizovaná tvárová maska sa následne vytlačí pomocou 3D tlačiarní v spoločnosti Shapeways v New Yorku a hotový výrobok je doručený objednávateľovi. Tento proces funguje pre všetky veľkosti, takže sa dajú vytlačiť aj masky pre deti a dokonca je možné si nechať vytlačiť na prednú stranu masky aj vytlačiť vlastné logo alebo osobitý nápis.

Spoločnosť LuxMea Design Studio sa rozhodla pre start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde sa jej podarilo vyzbierať niekoľkonásobok požadovanej sumy 10 000 dolárov. 3D tlačená tvárová maska na mieru Nuo 3D Mask sa dá získať za 99 dolárov, pričom dodávka prvých kusov by sa mala uskutočniť už v priebehu tohto mesiaca.

3D tlačená tvárová maska na mieru Nuo 3D Mask.