Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný teplomer NIRA Temp pomáha spomaliť prenos COVID-19

Inteligentný teplomer NIRA Temp pomáha spomaliť prenos COVID-19
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje množstvo nositeľných zariadení, od fitnes náramkov, cez inteligentné hodinky až po senzorické náplasti. Práve poslednými sa inšpirovali aj vývojári zo spoločnosti NIRA, ktorí vytvorili prvý nositeľný inteligentný teplomer, ktorý sa nosí v podpazuší.

Za inteligentným teplomerom NIRA Temp stojí myšlienka pomôcť zastaviť šírenie nákazy novým koronavírusom. Mať prehľad o svojej telesnej teplote tak môže prispieť k pokoji na duši mnohých používateľov, ktorí majú obavy pri socializovaní sa počas súčasnej pandémie COVID-19. Zvýšená telesná teplota totiž môže byť indikátorom prenosu nákazy.

Nositeľný inteligentný teplomer NIRA Temp.

Toto nové nositeľné zariadenie by ste však márne hľadali na zápästí. Rovnako ako pri meraní bežnými teplomermi sa totiž aplikuje v oblasti podpazušia priamo na pokožku. Zariadenie malých rozmerov tam pritom drží po celý deň pomocou dodanej náplasti. Senzorické nositeľné zariadenie NIRA Temp je samozrejme odolné voči vode a potu, takže používateľ s ním môže bez obáv športovať. Integrovaná batéria sľubuje výdrž až 365 dní.

Nositeľný inteligentný teplomer NIRA Temp.

NIRA Temp sa jednoducho spáruje so sprievodnou mobilnou aplikáciou a každé dve minúty zisťuje telesnú teplotu nositeľa. Meria pritom s vysokou presnosťou na 0,1 stupňa Celzia. Do mobilnej aplikácie sa dá pridať viacero nositeľných teplomerov a môže tak napríklad upozorniť rodiča, že jeho dieťa má zvýšenú telesnú teplotu.

Nositeľný inteligentný teplomer NIRA Temp sa dá predbežne objednať na stránkach výrobcu za 49 dolárov. V balení sa nachádza 30 lepivých náplastí na 1 mesiac. Distribúcia by sa mala začať začiatkom augusta.

Nositeľný inteligentný teplomer NIRA Temp.