Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Razer vytvoril FFP2 respirátor s RGB svetlom a hlasovou projekciou

Razer vytvoril FFP2 respirátor s RGB svetlom a hlasovou projekciou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca herných zariadení a príslušenstva Razer predstavil v rámci digitálneho veľtrhu CES 2021 zaujímavý koncept FFP2 respirátora. Jeho vonkajší kryt je priehľadný a umožní tak odčítanie z pier a lepšie videnie výrazov tváre. Zabudované mikrofóny a zosilňovače premietnu hlas cez masku tak, aby nebol tlmený. No a nechýba ani povestné RGB LED osvetlenie Chroma.

Koncept FFP2 respirátora od spoločnosti Razer nesie názov Project Hazel a vznikol v spolupráci s tímom lekárskych odborníkov a vedcov. Táto ochranná maska má predný kryt vyrobený z vodotesného recyklovaného plastu, ktorý je odolný proti poškriabaniu a navyše je aj priehľadný. Vďaka tomu sa pri rozprávaní dá odčítať z pier nositeľa a sú vidieť výrazy jeho tváre, čo pomáha pri komunikácii s okolím.

Medzi hlavné črty respirátora patria dve kruhové zóny, ktoré lemujú ústa. Tie sa používajú na ventiláciu, vďaka čomu má zariadenie takmer futuristický vzhľad plynovej masky. Spoločnosť Razer tvrdí, že Project Hazel bude používať aktívne ventilačné disky, ktoré filtrujú vzduch, ktorý nositeľ vdychuje a rovnako aj CO2, ktoré je vydychované. Respirátor má certifikáciu FFP2 (N95), čiže je schopný filtrovať až 95 percent častíc vo vzduchu, vrátane koronavírusu SARS-CoV-2 a ďalších bežných patogénov.

Koncept FFP2 respirátora Project Hazel od spoločnosti Razer.

Tieto ventilátory sú odnímateľné a nabíjateľné, pričom ich životnosť sa stále testuje. Keď bude treba vymeniť filtre, spoločnosť Razer predpokladá, že používatelia budú informovaní prostredníctvom mobilnej sprievodnej aplikácie. Batérie vo ventilátoroch sa nabíjajú vložením respirátora do veľkého nabíjacieho puzdra, ktoré navyše dezinfikuje masku pomocou UV svetla. Vo ventilátoroch sú zabudované aj mikrofóny a zosilňovače, ktoré premietnu hlas používateľa cez masku, takže nebude vôbec tlmený. Vývojári z Razeru spolupracujú so zvukovými inžiniermi THX na nájdení správnej rovnováhy, pokiaľ ide o to, aké hlasité majú byť reproduktory.

Napriek všetkým technológiám by mal byť respirátor pohodlný na nosenie. Má silikónové tesnenie okolo nosa a brady, zatiaľ čo ušné slučky sú nastaviteľné tak, aby vyhovovali väčšine používateľov.

Koncept FFP2 respirátora Project Hazel od spoločnosti Razer.

Samozrejme by to nebol moderný produkt od spoločnosti Razer, ak by nepodporoval RGB LED osvetlenie Chroma, ktorým sú charakteristické herné produkty spoločnosti. Každý z LED krúžkov okolo ventilátorov môže žiariť farbou podľa výberu používateľa. A keď sa zotmie, automaticky sa aktivujú LED diódy, ktoré osvetľujú ústa nositeľa, takže ostatní ľudia budú stále vidieť jeho ústa pri rozprávaní.

Väčšina z nás už má nespočetné množstvo rúšok či respirátorov, no stále existuje na svete miesto aj pre zaujímavé technologické riešenie Project Hazel. Teda za predpokladu, že sa s konceptu dostane do výroby. V súčasnosti nebola oznámená cena ani dátum vydania.

Koncept FFP2 respirátora Project Hazel od spoločnosti Razer.