Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Merač kvality vzduchu Wave Mini deteguje už aj plesne

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Wave Mini od spoločnosti Airthings je inteligentné domáce zariadenie, ktoré pomáha pri meraní kvality vnútorného ovzdušia. Výrobca však tento produkt vybavil aj novou užitočnou technológiou, ktorá pomáha zistiť, či v domácnosti nevznikajú podmienky pre tvorbu škodlivých plesní.

Merač kvality vnútorného ovzdušia Airthings Wave Mini je vybavený senzormi, ktoré snímajú celkové množstvo organických látok, teplotu a vlhkosť vzduchu. Je určený do malých priestorov, napríklad do spálne. Spoločnosť teraz pridala novú funkciu indikácie rizika tvorby plesní. Inteligentný monitor kvality vzduchu tak môže používateľom pomôcť zistiť, či nevznikajú priaznivé podmienky pre rast plesní, aby bolo možné vopred prijať príslušné opatrenia.

Merač kvality vnútorného ovzdušia Airthings Wave Mini s indikáciou rizika plesní.

Táto nová funkcia funguje prostredníctvom vlastného vyvinutého algoritmu, ktorý využíva existujúce senzory a historické údaje na zaistenie pravdepodobnosti rastu plesní vo vnútornom priestore. To pomôže pri prevencii proti poškodeniam plesňami, čo je užitočná vlastnosť najmä pre ľudí s astmou, alergiami a zdravotnými problémami súvisiacimi so spánkom.

Inak povedané, Airthings Wave Mini je batériový inteligentný monitor kvality vnútorného ovzdušia, ktorý sleduje chemikálie vo vzduchu, vlhkosť, teplotu a riziko plesní a prináša majiteľom užitočné informácie pre zaistenie optimálneho zdravia a pohodlia v domácnosti. Historické ukazovatele kvality vnútorného vzduchu ďalej pomáhajú používateľom meniť ich každodenné návyky a optimalizovať kvalitu vzduchu v interiéroch.

Merač kvality vnútorného ovzdušia Airthings Wave Mini s indikáciou rizika plesní.

Používanie zariadenia je pritom jednoduché. Stačí ho položiť na rovný povrch pomocou stojana alebo ho pripevniť k stene pomocou jedinej skrutky. Používateľ môže využiť sprievodnú mobilnú aplikáciu alebo jednoducho zamáva pred zariadením, aby získal vizuálnu indikáciu úrovne kvality vzduchu. Tá je označená tromi farbami: Zelená pre dobrý vzduch; žltá pre primeraný; a červená farba označuje zlú kvalitu vzduchu. Zariadenie sa môže tiež spárovať s inými produktmi pre inteligentnú domácnosť pomocou aplikácií Google Assistant a IFTTT.

Merač kvality vnútorného ovzdušia Airthings Wave Mini s indikáciou rizika plesní sa predáva za 64 dolárov. Na veľtrhu CES 2021 získal ocenenie Innovation Awards Honoree.

Merač kvality vnútorného ovzdušia Airthings Wave Mini s indikáciou rizika plesní.