Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Maska Exa umožní ľahké dýchanie a zároveň vás udrží v bezpečí

Maska Exa umožní ľahké dýchanie a zároveň vás udrží v bezpečí
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Za posledný rok sa ochranné rúčka a masky stali nevyhnutným doplnkom, no tiež sme zistili, aké nepríjemné môže byť ich nosenie. Ťažkosti s dýchaním, zahmlené okuliare, podráždenie pokožky a tlmená reč sú problémy, s ktorými sme všetci nútení žiť. Zmeniť to chce nový typ ochrannej masky Exa, ktorá má jedinečný trojdielny systém.

Prvou časťou ochrannej masky Exa je komponent AirFrame, ktorý maximalizuje ochranu pre nositeľa a aj pre jeho okolie. Tento odnímateľný predný diel je vybavený silikónom lekárskej kvality, ktorý by sa mal dokonale prispôsobiť tvári nositeľa a zaistí utesnenie okolo inhalačnej oblasti. Tiež smeruje vydychovaný vzduch priamo z tváre, znižuje nahromadenie vlhkosti a bráni tak zahmlievaniu okuliarov.

Ochranná maska Exa s trojdielnym systémom.

Zvyšok komponentu AirFrame je vyrobený z nylonu TR-90, čo je rovnaký materiál, aký sa používa v slnečných okuliaroch značky Oakley, a ktorý zaisťuje jeho odolnosť proti slnečnému žiareniu, make-upu a oleju, pričom by mal vydržať približne dva roky. Masku držia na svojom mieste remienky, ktoré sú navrhnuté tak, aby minimalizovali tlak okolo uší. Druhú časť systému tvoria vymeniteľné HEPA filtre, ktoré odfiltrujú až 97 percent znečisťujúcich látok s veľkosťou až do 0,3 mikrónu. Filtre sú vložené do prednej časti hlavného komponentu AirFrame.

Ochranná maska Exa s trojdielnym systémom.

Ten sa pritom dá nosiť aj samostatne, čo umožňuje nositeľovi dýchať filtrovaný vzduch nosom. Magnetický krúžok na AirFrame však umožňuje pripevnenie tretieho a posledného kusu systému Exa, ktorým je Face Shield. Táto textilná vonkajšia vrstva poskytuje ochranu pred odletujúcimi časticami, keď niekto hovorí, a dá sa ľahko a rýchlo odstrániť alebo pripevniť. A pretože Face Shield je umiestnený v malej vzdialenosti od tváre nositeľa, pri rozprávaní nedochádza k podráždeniu pokožky alebo tlmeniu jeho hlasu.

Ochranná maska Exa je navrhnutá tak, aby nezahmlievala okuliare.

Ochranná maska Exa s trojdielnym systémom sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 45 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 90 dolárov. Dodávka by sa mala začať niekedy v júni 2021.