Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Samsung Galaxy Gear 2 Neo

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
25. 8. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po úspechu inteligentných hodiniek Samsung Galaxy Gear sa výrobca rozhodol priniesť používateľom už ich druhú generáciu. Tá si prináša viacero vylepšení, ku ktorým sa dostaneme hneď ako si ich rozbalíme.

Gear 2 Neo - elegantné, športové digitálne hodinky si prinášajú naozaj zaujímavý dizajn v podobe štíhleho tvaru. Ich hrúbka je len desať milimetrov a hmotnosť päťdesiatpäť gramov. Displej disponuje technológiou Super AMOLED, rozlíšením 320 x 320 bodov a jeho veľkosť je 1,63 palca, čo je viac ako 4 centimetre.

Na spodnej strane pribudol optický senzor. Ten vysiela lúč svetla pod vašu pokožku. Neustále tak dokáže monitorovať srdcový pulz. Hodí sa to najmä pri behaní či bicyklovaní, jednoducho pri všetkých športoch je dobré mať pod kontrolou svoj tep. Na prednej strane sa nachádza ďalší senzor. V tomto prípade ide o infračervený port, pomocou ktorého môžete ovládať napríklad zariadenia čiernej techniky. Prepínanie televíznych staníc priamo z hodiniek preto nie je žiaden problém. Senzory dopĺňajú ešte akcelerometer a gyroskop, a tak budú vaše tréningy a športové aktivity dostatočne monitorované.

Vo vnútri Gear 2 Neo sa nachádza dvojjadrový procesor s frekvenciou 1 GHz. Tomu sekunduje 512 MB pamäte RAM a úložný priestor s kapacitou štyri gigabajty. Nie je teda problém dostať dovnútra množstvo MP3 skladieb, ktoré sa dajú aj počas behu počúvať. Samozrejme s bezdrôtovými slúchadlami, ktoré si dokážete spárovať cez rozhranie Bluetooth 4.0. Hudba je teda prístupná aj bez spojenia so smartfónom. Gear 2 Neo však okrem hudby dokážu prehrávať aj filmy.

Gear 2 Neo sú kompatibilné so zariadeniami z rady Galaxy a k dispozícii majú viac ako 200 aplikácií. Novinkou celého zariadenia je operačný systém Tizen. Hodinky obsahujú mikrofón i reproduktor, čo podporuje okrem prijímania hovorov i známu funkciu S Voice, či možnosť tvoriť hlasovú poznámku a plánovať. Ani batéria kapacitou netrpí, keďže dostala 300 mAh. Dobíja sa pomocou takzvanej Gear kolísky. Užitočnou vlastnosťou je však najmä odolnosť hodiniek voči vode do hĺbky jeden meter a tiež prachu, podľa certifikácie IP67.

No a na záver ešte jedna dobrá správa pre dizajnovo založených. Keďže všetky spomínané senzory sa nachádzajú v hlavnom paneli hodiniek, remienky sú vymeniteľné. Môžete si tak zvoliť viaceré farebné kombinácie, čo poteší nielen technologicky založené ženy, ale aj štýlových mužov.

(Toto video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt môžete zakúpiť tu.)