Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón LG G4

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
1. 7. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť LG vyhovela požiadavkám najnáročnejších používateľov a predstavila novú vlajkovú loď LG G4. Napriek tomu, že výrobca zostal verný dizajnu jeho modelového predchodcu, G4-ke vylepšil funkcie a dizajnové možnosti.

Balenie G4ky zdobí hneď navrchu samotné zariadenie. O poschodie nižšie sú k dispozícii návody. Príjemným prekvapením je druhý vymeniteľný kryt. Batéria je vyberateľná a tak je v balení uložená samostatne. K dispozícii je samozrejme dátový a nabíjací USB kábel. A tiež USB nabíjačka. No a napokon ešte slúchadlá, avšak nie hocijaké, ale prémiové QuadBeat 3.

Dotykový smartfón s operačným systémom Android 5.1 Lollipop, s nadstavbovým používateľským grafickým rozhraním UX 4.0, sa pýši jasným 5,5 QuadHD displejom so známym rozlíšením 2560 na 1440 bodov a s až 538mimi bodmi na palec. Zostal pritom verný jemnému zakriveniu a tvrdenému sklu Gorilla Glass 3.

V útrobách telefónu nájdeme výkonný procesor Snapdragon 808 so šesticou jadier. Príjemne poteší aj dostatočná, 3 GBajtová operačná pamäť RAM.

Čo sa úložného priestoru týka, tak všetky zaznamenané údaje sa bezproblémovo zmestia do 32 GBajtového priestoru, ktorý sa v prípade potreby dá ešte aj rozšíriť cez MicroSD kartu o ďalších až 128 GBajtov.

Aj v oblasti zhotovovania fotografií má G4ka vysoké ambície. Najmä jej zadný fotoaparát. Ten má 16 Mpx a k nim množstvo užitočných funkcií. Začneme šošovkou. Tá má spomedzi všetkých ostatných šošoviek v iných smartfónoch najmenšie clonové číslo na svete. Hodnota F je len 1,8. Okrem šošovky však stojí za zmienku aj laserové zaostrovanie, vďaka ktorému je fotografia vždy ostrá.

Ďalej je tu optický stabilizátor obrazu, ktorý je dobrým liekom na roztrasené ruky. Ten pomerne dobre pracuje s dostatočne veľkým snímacím čipom s veľkosťou takmer pol palca.

Veľmi zaujímavé je však aj úplné manuálne ovládanie fotoaparátu smartfónu a k tomu aj fotenie snímok priamo do nekomprimovaného formátu RAW.

Čo sa videa týka, smartfón dokáže nahrať a spracovať aj video formáty v ultra HD rozlíšení. Ani predná kamera nie je štandardná. Má až 8 Mpx a ďalšie zaujímavé parametre, vďaka ktorým je porovnateľná s hlavnými kamerami v iných modeloch telefónov.

Telefón by mal zvládnuť aj väčšiu záťaž ako je dlhé telefonovanie, surfovanie na webe alebo hranie hier, a to aj všetko naraz, s Li-Ion batériou s kapacitou 3000 mAh, ktorá je navyše vyberateľná, čo sa už tak často nevidí.

LG G4 patrí preto do rúk tým, ktorý vyžadujú vysoký výkon, ktorý sa snúbi v telefóne s moderným dizajnom. A pri G4rke nie hocijakým, keďže telefón má zadný kryt buď z dizajnom upraveného kovu, alebo aj z kože, čím sa radí len medzi zopár zariadení na svete.

No a práve dizajnoví nadšenci si môžu vyberať z kožených prevedení v červenej, hnedej a čiernej variácii, alebo pri metalickom prevedení z farieb elegantná zlatá, šedá a biela.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)