Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Tablet HP Slate 7 6103en VoiceTab

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
13. 7. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Špecialista v oblasti výpočtovej techniky, spoločnosť HP, rozšírila svoje IT portfólio o ďalší zaujímavý tablet, je ním Slate 7 6103en VoiceTab. Ako už aj z názvu vyplýva, tablet uspokojí používateľov, ktorí sú stále v pohybe a chcú mať v jedinom zariadení spoľahlivého partnera nielen na pracovné záležitosti, či zábavu, ale aj na hlasovú komunikáciu.

Po otvorení balenia sa na vás začne usmievať samotný tablet. Nechýba USB nabíjací a dátový kábel, no a k nemu aj USB nabíjačka so samostatnou vidlicou do zásuvky. Je samozrejmé, že v balení nájdete na záver priložené aj návody.

Displej má uhlopriečku 7 palcov a rozlíšenie 1280 na 800 bodov. Vďaka LED podsvieteniu je pohodlný na čítanie a sledovanie multimédií. Silu prináša aj IPS technológia, vďaka ktorej má displej žiarivé farby z takmer všetkých pozorovacích uhlov.

Vo vnútri modelu sídli platforma Android 4.2 Jelly Bean, ktorá podporuje väčšinu dostupných aplikácií. Štyri jadrá – tak to je výbava procesora Marvell PXA1088 s rýchlosťou 1.2 GHz. Operačná pamäť RAM aj pri svojej veľkosti 1 Gigabajt dokáže spracovať naraz viacero procesov, v rámci multitaskingu, ako napríklad súbežné sledovanie filmov, hranie hier, počúvanie hudby, či surfovanie po webe.

Vnútorná kapacita úložného priestoru je 16GB a v prípade potreby sa však zariadenie dá rozšíriť o dodatočných 32GB cez pamäťovú kartu micro SD.

V tomto prípade ide o zariadenie typu Phablet, takže spojenie tabletu a telefónu. A v tomto smere Slate 7 prekvapí tým, že má až 2 sloty pre SIM karty, z toho jeden pre Micro SIM. Takáto výbava umožní oddeliť používateľov súkromný život od toho pracovného.

Slate VoiceTab je tak všestranným nástrojom pre telefonovanie a rôznorodú mobilnú konektivitu, vďaka vstavanej podpore siete 3G, WiFi, Bluetooth, ale aj GPS. Pohodlne sa ním dajú uskutočňovať aj videohovory, keďže jeho predná kamera poskytuje rozlíšenie 2Mpx. Na fotografovanie je však určený hlavný zadný fotoaparát s veľkosťou 5Mpx.

HP Slate VoiceTab sa môže popýšiť i zaujímavým prevedením zvukového výstupu. V prednej časti phabletu sú totiž dva vstavané stereo reproduktory s extra jasným a hlasitým zvukom. Na tele pritom nechýba vstup pre slúchadlá a samozrejme je tu aj mikro USB konektor.

O výdrž zariadenia sa stará jednočlánková líthium - polymérová batéria, ktorá vie zvládnuť aj 8 hodinovú prevádzku Slatu.

Ak sa teda rozhodujete pre viacúčelové praktické zariadenie na prácu, aj telefonovanie, určite sa oplatí si samotného Slate vyskúšať.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)