Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón Honor 4C

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
28. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj dizajnové smartfóny môžu byť dostupné pre väčšinu, potvrdzuje to telefón Honor 4C z dielne čínskej spoločnosti Huawei, ktorý na prvý pohľad zaujme práve dizajnom. Oblé hrany, tenké telo s dotykovým príjemným materiálom a jasné farby displeja ho predurčujú najmä do rúk milovníkov štýlových kúskov.

Balenie tohto fešáka otvára samotné zariadenie. Výrobca dokonca k nemu pribalil aj ochrannú fóliu na displej. K dispozícii sú samozrejme aj návody, najprv v menšej podobe a potom v rozšírenejšej, kompletnej sade. No a napokon ešte aj USB nabíjačka a k tomu i USB kábel pre prenos dát a nabíjanie.

Na 5 palcovej obrazovke smartfónu s IPS displejom so 16,7 miliónmi farieb si používatelia môžu vychutnávať videá či hry v kvalite HD Ready, čiže 720 na 1280 bodov. Honor 4C využíva pre svoj chod operačný systém Android 4.4.2 Kit Kat, no pripravená je aj možnosť upgradu na verziu 5.1 Lollipop.

V útrobách smartfónu sa ukrývajú až dva sloty pre micro SIM karty, takže je ideálnym spoločníkom pre súkromné, ale aj pracovné využitie. Jeden slot patrí zároveň aj pamäťovej microSD karte, ktorá tak dokáže úložný priestor zariadenia s internou kapacitou 8 GB rozšíriť o ďalších 32 GB.

Osem jadier s pohonom v rýchlosti 1,2 GHz vytvára podporu pre množstvo aplikácií. O rýchle spracovanie viacerých spustených súbežne sa okrem toho postarajú aj 2 GB operačnej pamäte.

Ani fotoaparát v Honore 4C z hľadiska výkonu nezaostal. Primárny snímač má 13 megapixelov a rozlíšenie 4208 na 3210 bodov. Využíva autofocus, LED presvetlenie, detekciu tvárí, či funkciu HDR. Predná kamera zariadenia s piatimi megapixelmi zasa bohato postačí napríklad pre obľúbené selfie fotenie.

Prepracovaný DTS zvuk s 5.1 kanálovým delením nesklame nadšencov hudby. Navyše dostal prepracovaný zvuk svoje využitie aj počas hovorov. Vstavaný mikrofón zasa redukuje šumy a zvýrazňuje hlas telefonujúceho v hlučnom prostredí.

Telefón podporuje bezdrôtové pripojenie cez Wifi v štandardoch 802.11 b/g/n. Prenos dát je pritom možný aj cez kábel pomocou mikro USB portu vo verzii 2.0.

Telefón sa môže pochváliť i slušnou výdržou batérie s kapacitou 2550 mAh. Spolu so špeciálne navrhnutou technológiou Smart Power 2.5 tak výrazne predlžuje fungovanie telefónu na jedno nabitie, či už v prípade hovorov alebo pohotovostného režimu telefónu.

Huawei Honor 4C je určite technický kúsok, ktorý neprehliadnete. Prináša si zaujímavú výbavu a funkcie, no a dobrou správou je aj to, že si ho môžete dopriať v čiernej, bielej alebo aj v luxusne zlatej verzii.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)