Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón Xiaomi Mi 4

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
30. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Siahnuť na vrcholnú métu medzi najvýkonnejšími modelmi smartfónov spomedzi konkurencie, to chce poriadnu dávku odvahy, tú však jednoznačne výrobca Xiaomi s modelom Mi4 má.

Začnime však najskôr s balením. Balenie si podmanil samotný smartfón a tak je hneď na vrchu. O poschodie nižšie čaká na rozbalenie USB nabíjačka, s ktorej vystupuje až 2 ampérový prúd, čiže ide o rýchlo nabíjačku. K dispozícii je samozrejme dátový a nabíjací USB kábel. No a v malom balení je ešte nástroj na otváranie šachty pre SIM kartu a tiež návody.

Dizajnovo sa výrobca Xiaomi so zariadením pohral a rámy i boky vystužil antikorom. Ostré okraje so zaoblením na štyroch hranách nechávajú vyniknúť jeho ultra štíhle telo, akoby odliate z jedného kusu.

5 palcový displej s IPS technológiou a so zvýšeným jasom si prináša Full HD rozlíšenie, čiže 1920 na 1080 bodov.

Výrobca stavil kartu na platformu Android vo verzii 4.4.3 Kitkat. Najnovší firmvér MI UI V5 sa používateľom navyše bezplatne aktualizuje, a to s podporou 24 jazykov, tak aby bol zrozumiteľný pre všetkých používateľov na celom svete.

Procesor Snapdragon 801 so štvoricou jadier s rýchlosťou 2,5 GHz sa teší spolupráci s 3 GB-mi operačnej pamäte RAM. Úložná kapacita zariadenia je zasa slušných 16 GB, bez možnosti ďalšieho rozšírenia. Zariadenie podporuje Micro SIM karty. Zaujme aj batéria, ktorá sa môže pochváliť nadštandardnou pohotovostnou výdržou, keďže je kapacita je až 3080 mAh.

Aj fotoaparát zariadenia je postavený na myšlienke náročnejšieho používateľa. Preto dostala hlavná kamera do vienka 13 megapixelov a predná zasa s 8-mimi megapixlemi tiež veľmi nezaostáva. Fotoaparát dokáže nahrávať videá vo Full HD rozlíšení, automaticky zaostruje, detekuje tváre a úsmev, no a LED blesk zabezpečí kvalitné osvetlenie objektu aj pri slabších svetelných podmienkach. Zaujímavé clonové číslo je udané aj pri šošovke. Konkrétne F 1.8.

Z pohľadu konektivity nechýba Wifi 802.11 v štandarde a / b / g / n / a tiež AC, ďalej Wifi Direct, DLNA, či Bluetooth vo verzii 4.0. Konektory reprezentuje zasa micro USB v2.0 aj s hostovacím módom.

Smartfón Xiaomi Mi4 určite prerazí medzi nadšencami technologických noviniek, ktorí sa neboja výziev. Snažiť sa o to bude predovšetkým hardvérovou výbavou, dizajnom, ale aj výkonom s rýchlymi reakciami, a najmä rozumnou cenou.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)