Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Televízory Panasonic z radu TX AS650E

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
5. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dnes je už takmer samozrejmosťou, že sa výrobcovia snažia pri navrhovaní televízorov snúbiť dizajn s poriadnou funkcionalitou. Určite sa to podarilo aj japonskému Panasonicu pri modeli TX-42AS650E. LED 3D televízor je obdarený 42 palcovou obrazovkou. Oko diváka poteší Full HD rozlíšenie obrazu s pomerom strán 16:9.

Pre umocnený zážitok, najmä pri sledovaní športových, či akčných scén, využíva Panasonic pomocné detekovanie nasledujúceho záberu ešte pred záberom aktuálnym, a tak dokáže vykonať plynulý pohyb.

Obrazovku môžete pritom sledovať i z ostrých bočných uhlov, keďže technológia displeja, IPS, je schopná ponúknuť rovnakú kvalitu obrazu až zo 178° stupňov.

Televízor dokáže diváka vtiahnuť priamo do deja, aj prostredníctvom integrovanej technológie 3D zobrazenia, v čo najreálnejšom ponímaní. Podľa sledovaných scén ako napríklad športové prenosy, akčné scény či kinofilmy si sám používateľ nastaví spôsob zobrazenia.

Televízor môžete ovládať intuitívnym dotykovým ovládačom s touchpadom. A navyše aj vašim hlasom. Je to pohodlné nielen pre vyhľadávanie obsahu, ale takto zariadenie dokáže rozpoznať hlasy členov domácnosti a rýchlejšie sprístupní užívateľské nastavenia samostatne každému členovi domácnosti.

Televízor Panasonic sa tiež pýši novou úrovňou inteligentnej zábavy a inteligentnými funkciami. Medzi najužitočnejšie patrí My Stream, ktorá používateľovi prostredníctvom intuitívneho rozhrania ponúka televízne vysielanie, internetový obsah či video na požiadanie.

S funkciou TV Anywhere môžete zasa obsahy nahrávať či ukladať na vzdialené cloudové úložisko a následne si ich preniesť do tabletu či smartfónu a sledovať kdekoľvek. Funguje to však aj opačne: Funkcia Swipe & Share umožňuje okamžité zdieľanie multimediálneho obsahu po prepojení so smartfónom, tabletom, či notebookom na obrazovke televízora.

Konektivitu do zariadenia prináša vstavaný prijímač pre bezdrôtovú sieť, ale i klasický LAN konektor.

Panasonic TX-42AS650E sa môže hrdo pýšiť aj označením Eco Friendly. Energeticky úsporný LED panel je vybavený inteligentnými senzormi tak, aby výrazne znižoval energiu v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi, a to až o 30%. Právom preto patrí do energetickej triedy A+.

Identickými funkciami, no ešte priestrannejšou plochou pre sledovanie je obdarovaný väčší brat, televízor TX-47AS650E so 119-timi centimetrami. Okrem toho, že si teda prináša až 47 palcovú uhlopriečku obrazovky, má k dispozícii ešte aj úspornejšiu prevádzku, čím sa dostal už do energetickej triedy A++.

Tým, že sú televízory Panasonic rady AS650 extra tenké, nezaostávajú ani v dizajne a tak sa dajú bez problémov zavesiť na stenu, alebo postaviť na zvolený nábytok. Ich strieborný, kovový vzhľad sa pritom určite uchytí v každom modernom interiéry a stane sa jeho skutočnou ozdobou.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)