Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Práčka BOSCH WAQ28422

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
5. 6. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Šetrenie energiami sa v súčasnej dobe stalo prioritou aj v oblasti domácich spotrebičov, v tomto smere sa drží aj výrobca BOSCH, a tak sa mimoriadne úspornou spotrebou elektrickej energie môže popýšiť aj jeho prácka – WAQ28422. Dôkazom je energetický štítok kategórie účinnosti A+++ mínus 20 percent. Čo znamená, že v porovnaní s podobnými produktami v rovnakej kategórii by mala usporiť ešte o 20 percent energie navyše.

Ako je vidieť, práčka je plnená spredu. Pohodlné vkladanie bielizne by mal pritom uľahčiť 32 centimetrový plniaci otvor, s dvierkami s uhlom otvorenia 165 stupňov. Ani bubon nezostal bez inovácií. V tomto prípade mu pomohla technológia WaveDrum. Práve špeciálna štruktúra bubna vo vnútri práčky umožňuje pranie i mimoriadne jemnej bielizne s maximálnou opatrnosťou.

Lepšie vypratie bielizne podporuje technológia 3D-Aqua-Spar, ktorú opäť nájdeme v bubne, a vďaka ktorej sa bielizeň pred praním ešte osprchuje z viacerých smerov. Motor zvládne v 58 litrovom bubne popohnať 7 kilogramov bielizne a následne odstreďovať pri rýchlosti až 1400 otáčok za minútu. Vypratá bielizeň tak má po vybratí z bubna 53 percentnú zostatkovú vlhkosť, čím sa radí do C triedy účinnosti odstreďovania.

Ovládanie práčky je plne elektronické. Programy i nastavenia sa volia cez prehľadne označené tlačidlá TouchControl a stredový otočný volič. Nastavenia sú zobrazené na veľkom displeji. Používateľ si môže vybrať prací cyklus z viacerých programov. Na výber sú bežné, ale aj špeciálne, medzi ktoré patrí program s názvom „Ľahko udržiaveteľné Plus“, program na veľmi jemnú bielizeň a čipky „Dessous“, „Sportswear“ určený pre športové oblečenie, „Extra krátky“ na 15 minút, a ďalšie.

Pre alergikov je zasa určený program AllergyPlus. Za povšimnutie stojí pritom aj program ecoPerfect, určený pre pranie bežne znečistenej bielizne, pričom je to jeden z najúčinnejších programov z hľadiska kombinovanej spotreby energie a vody, keďže je schopný ušetriť až 30 percent spotreby energie. Doba prania sa dá zase skrátiť pomocou funkcie SpeedPerfect, a to až o 60 percent.

V prípade výpadku prúdu alebo pri náhlej poruche sa prívodný ventil s funkciou aquaStop automaticky uzavrie, čím je zaistená bezpečnosť proti vytopeniu domácnosti. Ak ste boli zvyknutý na to, že vaša stará práčka pochodovala po podlahe, v prípade WAQ28422 na to zabudnite. Stará sa o to anti-Vibration design, ktorý prináša spotrebiču poriadnu stabilitu aj pri odstreďovaní.

Jedným slovom BOSCH WAQ28422 je modernou práčkou, o ktorej pri praní ani nebudete počuť, a ktorá vám vzhľadom na svoju šetriacu schopnosť spotrebuje menej elektrickej energie.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)