Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Energický dron Nissan GT-R drží tempo so svojim súrodencom na kolesách

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilka Nissan sa snaží upútať pozornosť na svoje super rýchle vozidlá Nissan GT-R pre rok 2017 úplne iným typom vozidla, ktoré namiesto štyroch kolies používa štyri vrtule. Je to na zákazku postavený dron s rovnakým názvom GT-R, ktorý by mal byť jedným z najrýchlejších dronov na svete a vďaka neuveriteľnému zrýchleniu dokáže udržať krok s výkonom super áut GT-R 2017.

Podľa Nissanu môže dron GT-R zrýchliť z 0 na 100 km / h už za 1,3 sekundy, čo dokonca prekonáva zrýchlenie super športového auta GT-R z pevného štartu. No táto prevaha netrvá príliš dlho, pretože dron dosahuje maximálnu rýchlosť 185 km / h, zatiaľ čo automobil GT-R môže dosiahnuť maximálnej rýchlosti až 315 km / h, čo mu dáva nespornú výhodu na rovných úsekoch trate.

Nissan pri príležitosti predstavenia rýchlosti nového automobilu GT-R 2017 si nechal vyrobiť aj dron s rovnakým názvom, ktorý sa radí medzi najrýchlejšie drony na svete

No napriek tomu sa zdá, že dron GT-R sa môže zaradiť medzi najrýchlejšie lietajúce drony na svete. Bol špeciálne navrhnutý skupinou Tornado XBlades Racing, ktorá zvíťazila na začiatku tohto roku na prvom svetom šampionáte World Drone Prix.

Dron GT-R dosahuje neuveriteľné zrýchlenie z 0 na 100 km / h už za 1,3 sekundy

Dron GT-R je poháňaný štyrmi vrtuľami previazanými s 2000 kV motormi XNova a o dodanie energie sa stará lítium-polymérová batéria s kapacitou 1400 mAh. Tá je umiestnená v pretekárskom ráme Sky-Hero, ktorý váži len 0,7 kilogramu. Maximálny ťah dronu je 4,68 kilogramu a vďaka turbu V-twin disponuje dron 637 Nm krútiaceho moentu, ktorý mu dáva výhodu na krátke vzdialenosti.

Dron GT-R si to na pretekárskej trati

Aj automobil aj dron Nissan GT-R boli predstavené počas udalosti Goodwood Festival od Speed, ktorá sa konala tento víkend v Anglicku. Nissan neprezradil, koľko stálo zostrojenie pretekárskeho dronu GT-R, a tvrdí, že nemá v pláne je komerčné nasadenie.

Dron Nissan GT-R dokázal vďaka moderným technológiám udržať krok s automobilom GT-R a hoci nezvíťazil, jedná sa o jedného z najrýchlejších dronov na svete