Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nikon uvádza trojicu odolných akčných kamier KeyMission

Nikon uvádza trojicu odolných akčných kamier KeyMission
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počas výstavy Photokina, ktorá sa koná v nemeckom Kolíne nad Rýnom, uviedla spoločnosť Nikon svoje modely akčných kamier zo série KeyMission. Popri 4K kamere KeyMission 360, ktorá bola predstavená už na výstave CES 2016, sa rodina rozrástla o dva nové odolné akčné kamery, navrhnuté pre dobrodruhov, ktorí nepotrebujú nakrúcať 360 stupňové videá.

KeyMission 360

 

Hoci má kamera iba dva objektívy, je schopná zaznamenať 4K fotografie a videá v plných 360tich stupňoch. Snímky sú zachytené dvomi F / 2.0 objektívmi s 20 megapixlovými CMOS snímačmi buď v rozlíšení 3840 x 2160 bodov alebo v 1080p. Následne sú automaticky spojené dokopy prostredníctvom softvéru v kamere. Statické snímky môžu byť zachytené v 30 megapixlovom rozlíšení.

Kamera KeyMission 360 je vodotesná do hĺbky 30 metrov a odolná voči nárazom z výšky až dvoch metrov. Mrazuvzdornosť do -10 stupňov Celzia však asi moc nepoteší náruživých lyžiarov a snowboardistov.

Akčná kamera Nikon KeyMission 360

Na kamere nenájdete žiaden displej, ale je ju možné prepojiť so sprievodnou mobilnou aplikáciou Nikon SnapBridge, ktorá funguje ako hľadáčik v reálnom čase. Aplikácia tiež ponúka nástroje pre editovanie a zdieľanie hotových záberov na sociálnych sieťach.

Súčasťou balenia je sada adaptérov, základný držiak na kameru, silikónový obal spolu s dvomi chráničmi objektívov a lepenkový VR headset pre prehrávanie pohlcujúcich 360 stupňových záberov cez smartfón.

Akčná 4K kamera Nikon KeyMission 360 bude dostupná od októbra za cenu 499,95 dolárov.

Akčná kamera Nikon KeyMission 360

KeyMission 170

 

Akčná kamera KeyMission 170 vyzerá o niečo obyčajnejšie v porovnaní so svojim 360 stupňovým súrodencom, no jej funkcie sú stále dostatočne pôsobivé. Objektív F / 2.8 spolu s 8,3 megapixlovým CMOS snímačom zabezpečia snímanie obrazu v rozlíšení 4K v širokouhlom 170 stupňovom zornom poli.

Zabudovaný zadný displej slúži používateľom pre nastavenie záberov s prehrávaním v reálnom čase, zmenu nastavení a kontrolu predchádzajúcich záberov. Nie je to dotykový displej, no gumené tlačidlá sa dajú pohodlne ovládať aj s rukavicami, čo sa nedá povedať o bežných dotykových displejoch.

Akčná kamera Nikon KeyMission 170

Rovnako ako predchádzajúca kamera je aj KeyMission 170 vodotesná do hĺbky 30 metrov alebo do 40tich metrov s puzdrom. Kamera je odolná voči nárazom z výšky dvoch metrov a taktiež je mrazuvzdorná do teploty -10 stupňov Celzia. Taktiež je k dispozícii aplikácia Nikon SnapBridge, no v balení sa nenachádza rozvnaký rozsah držiakov a adaptérov.

Akčná kamera Nikon KeyMission 170 stojí od 399,95 dolárov.

Akčná kamera Nikon KeyMission 170

KeyMission 80

 

Posledná z trojice akčných kamier, KeyMission 80, nie je na prvý pohľad taká šikovná, ako jej bratia, no to vôbec nebolo zámerom výrobcu. Vo výbave si prináša 12 megapixlový snímač CMOS spolu s objektívom F / 2.0. Dokáže zachytiť videá v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu so zorným poľom 80 stupňov. K dispozícii je však aj 5 megapixelová F / 2.2 kamera pre selfie fotografie.

Kamera je navrhnutá pre jednoduché ovládanie jednou rukou. Je vodotesná do hĺbky 1 metra, odolná voči nárazu z výšky 1,82 metra a mrazuvzdorná do teploty -10 stupňov Celzia. Po nakrútení svojich akčných záberov môžu používatelia využiť sprievodnú mobilnú aplikáciu Nikon SnapBridge pre zdieľanie na sociálnych sieťach.

Akčná kamera Nikon KeyMission 80

Hoci aplikácia neponúka rovnaké funkcie, ako pre modely KeyMission 360 a 170, kamera KeyMission 80 sa môže pochváliť dotykovým ovládaním prostredníctvom 1,75 palcového displeja.

Akčná kamera Nikon KeyMission 80 sa na pultoch v obchodoch objaví v októbri za cenu 279,95 dolárov.