Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Domáci bezpečnostný systém zložený zo solárnych lámp a strážiaceho drona

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sunflower Labs sa rozhodla nájsť nový spôsob využitia dronov pre vytvorenie vnútornej bezpečnosti v okolí vašej domácnosti. Výsledkom sa stal takzvaný Sunflower Home Awerness System, ktorý využíva inteligentné solárne svietidlá a kameru v lietajúcom drone pre zabezpečenie vašej nehnuteľnosti.

Bezpečnostný systém je založený na solárnych exteriérových svietidlách, z ktorých každé obsahuje viac ako 12 senzorov. Majiteľ si solárne lampy rozmiestni po celom svojom pozemku podľa toho, aký priestor chce mať pod kontrolou. Lampy medzi sebou spolupracujú a majú na starosti detekciu pohybu, vibrácií a zvukov.

Solárne lampy, vybavené rôznymi senzormi, tvoria základ bezpečnostného systému Sunflower Home Awerness System

Ak takáto sieť zistí nejaké narušenie, systém zašle majiteľovi na mobilné zariadenie výstrahu. Tá ním môže byť zrušená, ak nie je dôvod k obavám, alebo si používateľ môže vybrať druhú možnosť, a to nasadenie lietajúceho drona s kamerou do terénu, ktorý mu poskytne bližší pohľad na to, čo sa na jeho pozemku deje.

Pre bližšie preskúmanie udalosti pri alarme môže systém Sunflower Home Awerness vyslať autonómneho drona s kamerou

Kvadrokoptéra s kamerou automaticky zamieri k miestu detegovanej udalosti, pričom využíva inteligentné svietidlá ako navigačné majáky. Dron následne prenáša živé video z miesta narušenia priamo do mobilného zariadenia používateľa. Podľa vyjadrenia spoločnosti Sunflower je systém navrhnutý tak, aby sa dokázal učiť rutinné udalosti vo vašej domácnosti, čo mu umožní ľahšie ignorovať pravidelné činnosti, ako sú už známe vozidlá na príjazdovej ceste, behajúce deti či zvieratá vo dvore.

Dron sám o sebe je autonómny a nevyžaduje žiadne pilotovanie. Jeho kamera je vybavená infračerveným svetlom pre nočné videnie a je umiestnené smerom nadol, takže poskytuje zábery z vtáčieho pohľadu zhora.

Bezpečnostný systém Sunflower Home Awerness System zasiela upozornenia na mobilné zariadenie používateľa

Spoločnosť Sunflower Labs v súčasnosti prijíma predbežné objednávky na svoj bezpečnostný systém Sunflower Home Awerness System. Ten sa dá objednať na jej internetových stránkach za cenu 159 dolárov za jednu solárnu lampu so senzormi plus 799 dolárov za dron Flying Camera. Spoločnosť plánuje svoj systém aj prenajímať za mesačné poplatky. Systém by mal byť dostupný začiatkom budúceho roka, no je otázne, ako by sa dal použiť v našich podmienkach pri súčasnej legislatíve, čo sa týka prevádzky lietajúcich dronov.

Bezpečnostný systém Sunflower Home Awerness System je zaujímavou kombináciou senzorových technológií v solárných svietidlách a autonómneho strážiaceho drona s kamerou