Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

GoPro Karma: Skladací dron, s ktorým sa dotknete oblakov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už od polovice minulého roka zazneli zvesti o tom, že sa spoločnosť GoPro chystá vydať svoj vlastný dron, no na oficiálne predstavenie sme si museli počkať až doteraz. Nový dron s názvom Karma má skladateľný podvozok a vrtule, aby sa ľahko zmestil do batohu a môže byť osadený kamerou Hero4 alebo čerstvou kamerou Hero5.

Dron GoPro Karma je vybavený trojosovým stabilizátorom kamery, ktorá môže byť odmontovaná, keď sa dron nepoužíva a používateľ si ju môže pripevniť ku Karma Grip, čo je motorický ručný stabilizátor kamery, podobný ako pred nedávnom predstavila spoločnosť DJI.

Spoločnosť GoPro na výstave Photokina 2016 predstavila svoj dron Karma

Karma dosahuje maximálnu rýchlosť okolo 56 kilometrov za hodinu a dokáže vyletieť až do výšky 4500 metrov. Dosah rádiového ovládania je pritom jeden kilometer. Zabudovaná 14,8V / 5100 mAh lítium-polymérová batéria dodá energiu po dobu asi 20 minútového letu. Nabitie do plnej kapacity je udávané do jednej hodiny.

Dron GoPro Karma má skladací podvozok a vrtule pre jednoduché prenášanie v batohu

K dronu patrí aj diaľkový ovládač Karma Remote, ktorý vydrží po dobu štyroch hodín na jedno nabitie a je vybavený integrovaným dotykovým displejom s rozlíšením 720p. Vďaka tomu už nemusia používatelia siahať po svojom smartfóne či tablete, keď si budú chcieť prezerať na živo zábery z dronu.

K dronu GoPro Karma je pribalený aj diaľkový ovládač s integrovaným dotykovým displejom

Okrem ovládania letu ovládač umožňuje používateľom spustiť a zastaviť nahrávanie, otáčať či naklopiť kameru do požadovanej polohy. Navyše, ak aj ostatní ľudia chcú pozerať na zábery z dronu alebo sa stať druhým pilotom, môžu tak urobiť prostredníctvom spárovaného mobilného zariadenia a sprievodnej aplikácie Passenger.

Dron GoPro Karma môže byť osadený kamerou Hero4, Hero5 Black alebo Hero5 Session

Dron GoPro Karma bude dostupný od 23. októbra v troch verziách: bez kamery za cenu 799,99 dolárov, s kamerou Hero5 Black za 1099,99 dolárov, alebo s kompaktnou kamerou Hero5 Session za cenu 999,99 dolárov.