Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistická bunda Tuibo zvyšuje vašu viditeľnosť v nočnej premávke

Cyklistická bunda Tuibo zvyšuje vašu viditeľnosť v nočnej premávke
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počas jazdy na bicykli v noci je dôležité, aby vás ostatní účastníci dopravnej premávky dobre videli. Okrem bežných svetiel a odraziek však môže k zvýšeniu bezpečnosti prispieť aj novinka v podobe cyklistickej bundy Tuibo, ktorej riešenie zaručí, že si vás na ceste rozhodne všimne každý.

Cyklistická bunda Tuibo je na zadnej strane vybavená až 72 blikajúcimi LED diódami, ktoré slúžia ako zvýraznené zadné osvetlenie jazdca na bicykli. Prostredníctvom zabudovaného akcelerometra však pri prudšom spomalení alebo zastavení slúžia aj ako výrazné brzdové svetlo. A to stále nie je všetko. Po montáži ovládača s Bluetooth pripojením totiž môže bunda poslúžiť aj ako klasická smerovka, ktorá plynulým postupným rozsvietením LED diód naznačí úmysel cyklistu odbočiť doprava alebo doľava.

Cyklistická vesta Tuibo má na zadnej strane 72 blikajúcich LED svetiel, ktoré zvýraznia cyklistu na ceste

LED svetlá sú napájané z batérie s kapacitou 2220 mAh, ktorá by pri plnom nabití mala poskytnúť dostatok výdrže pre 5 až 8 hodín svietenia. Batéria spolu s LED diódami a ďalšou elektronikou sa dá z bundy vytiahnuť ako jeden modul, takže ju potom používateľ môže bez obáv oprať.

Do náprsného vrecka bundy sa dá vložiť voliteľné LED svetlo so svietivosťou 100 lúmenov, ktoré je s riadiacou jednotkou s batériou prepojené pomocou USB kábla. Pripojiť sa dá aj výstražný klaksón. Ten spolu s predným svetlom sa dá aktivovať pomocou rovnakého diaľkového ovládania na rukoväti riadidiel bicykla. Ovládač má pritom podobu pogumovanej trubice s elektronikou, ktorá sa z jednej strany natiahne na existujúcu rukoväť riadidiel. Mal by byť pritom kompatibilný so všetkými typmi bicyklov.

Zadné osvetlenie cyklistickej vesty Tuibo v prepojení s Bluetooth ovládačom na riadidlách môže slúžiť aj ako smerovka

Ani v nepriaznivom počasí sa bunda nestratí, jej materiál dokáže odpudzovať vodu a navyše cyklisti, ktorí jazdia s batohom si môžu rozšíriť bočné strany bundy a pretiahnuť ju aj cez bežný batoh, pričom zostanú stále dobre viditeľní.

Cyklistická bunda Tuibo je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať pomocou zástavy v sume 2349 MX (približne 178 EUR). Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé vesty by mali nájsť cestu ku svojim majiteľom po celom svete v októbri tohto roku.

K dispozícii je aj voliteľné predné svelto a klaksón