Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahučké štýlové hodinky Misfit Vapor X majú dlhšiu výdrž batérie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Len niekoľko dní po oznámení vlajkovej lode inteligentných hodiniek Gen 5 predstavila spoločnosť Fossil nové hodinky Vapor X, ktoré patria pod cenovo dostupnejšiu značku Misfit. Tie sa okrem nižšej ceny môžu pochváliť zvýšenou výdržou batérie a ľahkým, štýlovým dizajnom.

Rovnako ako v prípade inteligentných hodiniek Fossil Gen 5, aj model Misfit Vapor X získal nový procesor Qualcomm Snapdragon Wear 3100. Ten poskytne hodinkám nové režimy úspory energie, ktoré by mali stačiť na predĺženie výdrže batérie z jedného na až tri dni, samozrejme ak sa používateľ zaobíde bez niektorých funkcií. Úplné nabitie batérie trvá o niečo dlhšie ako hodinu. Hodinky majú 512 MB operačnej pamäte RAM a k dispozícii je interné vnútorné úložisko s kapacitou 4 GB.

Inteligentné hodinky Misfit Vapor X.

Z vonkajšej strany majú hodinky priemer 42 milimetrov a sú vybavené 1,19 palcovým dotykovým displejom, ktorý je osadený v odľahčenom tele z hliníkovej zliatiny. Podľa Misfit sú to tak najľahšie inteligentné hodinky, aké boli doteraz vyrobené. Dostupné farebné varianty sú čierne telo s čiernym remienkom, ružové telo s bielym remienkom, tmavé metalické telo so zeleným remienko, telo z nehrdzavejúcej ocele s modrým remienkom a telo vo farbe „šampanského“ s remienkom levanduľovej farby.

Inteligentné hodinky Misfit Vapor X.

Inteligentné hodinky Vapor X okrem štandardných funkcií prinášajú aj snímač srdcovej frekvencie, NFC pre uskutočňovanie platieb a GPS modul. Hodinky sú tiež odolné voči vode do hĺbky 30 metrov, no podľa výrobcu dokážu hodinky prežiť plávanie iba v „plytkých“ hĺbkach. Rovnako ako v prípade hodiniek Fossil Gen 5, aj Vapor X majú aplikáciu Cardiogram, ktorá poskytuje podrobnejšie rozdelenie meraní srdcovej frekvencie.

Nové inteligentné hodinky Misfit Vapor X s operačným systémom Wear OS sa momentálne predávajú za „uvádzaciu“ cenu 199,99 dolárov, ktorá po určitom čase stúpne na plnú cenu 279,99 dolárov.

Inteligentné hodinky Misfit Vapor X.