Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Trvalo udržateľná páperová bunda Flwrdwn je plná kvetov

Trvalo udržateľná páperová bunda Flwrdwn je plná kvetov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca trvalo udržateľného oblečenia Pangaia uviedol na trh svoju prvú sériu páperových búnd s ťažko vysloviteľným názvom Flwrdwn, ktoré sú namiesto tradičného peria alebo syntetickej alternatívy vyplnené sušenými kvetmi a biopolymérnym aerogélom. Táto kombinácia sľubuje, že bunda bude teplá, priedušná a hypoalergénna.

Vedci zo spoločnosti Pangaia údajne vyvíjali prelomovú vegánsku technológiu materiálu Flwrdwn 10 rokov. Na výrobu materiálu získala spoločnosť kvety od udržateľných dodávateľov, ktorí prispievajú k obnove biotopov a ochrane motýľov. Podľa výrobcu tento typ poľnohospodárstva nevyžaduje zavlažovanie a vytvára menej emisií skleníkových plynov v porovnaní s tradičnými poľnohospodárskymi metódami.

Trvalo udržateľná páperová bunda Flwrdwn z kvetov.

Hoci kvetové bundy Flwrdwn nie sú stopercentne bez obsahu plastu, pretože ich podšívka a vrchná látka sú vyrobené z recyklovaného nylonu a recyklovaného polyesteru, je to krok správnym smerom. Spoločnosť Pangaia sa zaviazala, že chce vyrábať odevy bez akéhokoľvek odpadu a už spolupracovala s vedcami na vývoji a používaní biologických vlákien, ako je priadza z morských rias, a materiálov vyrobených z recyklovaného plastového alebo odevného odpadu.

Trvalo udržateľná páperová bunda Flwrdwn z kvetov.

„Vedci a technológovia sa spájajú s dizajnérmi a ďalšou generáciou kreatívnych ľudí, aby vytvorili funkčné, udržateľné produkty. Nezáleží na tom, či sú vyrobené z biologických materiálov novej generácie alebo z recyklovaných vlákien. Nie je to zatiaľ 100% prírodné, ale pracujme na tom,“ tvrdí Pangaia.

Nové trvalo udržateľné páperové bundy Flwrdwn z kvetov sú dostupné v troch rôznych štýloch: krátke bundy v čiernej a bielej farbe a dlhá bunda v tmavomodrej farbe. Krátke bundy stoja 550 dolárov, zatiaľ čo dlhá bunda stojí 750 dolárov.

Trvalo udržateľná páperová bunda Flwrdwn z kvetov.