Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modelový rad DSLR fotoaparátov Canon Rebel má nového lídra

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Oznámenie o pripravovanom full-frame bezzrkadlovom systéme EOS R5 nie je jedinou novinkou, o ktorú sa podelila spoločnosť Canon. Dobrou správou je, že výrobca nezanevrel ani na používateľov DSLR fotoaparátov, ktorým prináša nový fotoaparát Rebel T8i, ktorý sa stáva najvýkonnejším v modelovom rade Rebel.

Nový DSLR fotoaparát Rebel T8i sa zameriava na začiatočníkov a fotografických nadšencov, ktorí sa chcú hlbšie ponoriť do sveta fotografie a hľadajú jednoduché riešenie. T8i si prináša 24,1-megapixlový AOS-C CMOS snímač, ktorý spolupracuje s obrazovým procesorom Digic 8. Táto kombinácia umožní fotoaparátu nepretržité snímanie rýchlosťou až 7 snímok za sekundu.

DSLR fotoaparát Canon EOS Rebel T8i.

Fotoaparát je vybavený systémom automatického zaostrovania Dual Pixel CMOS s detekciou očí a má nový senzor pre automatickú expozíciu s približne 220 000 pixelmi. Pre detekciu tváre využíva AF systém inteligentného automatického sledovania a rozpoznávania, ktorý prevzal z modelu EOS 1D X. Pre kompozíciu záberu pomocou optického hľadáčika majú používatelia k dispozícii nový systém automatického ostrenia so 45 bodmi krížového typu. Automatické zaostrovanie s detekciou očí a tváre je k dispozícii s režimom Live View.

Rebel T8i dokáže zaznamenať video v rozlíšení 4K s rýchlosťou až 24 snímok za sekundu. Pri znížení rozlíšenia na Full HD sa rýchlosť zvýši na 60 snímok za sekundu. Ide pritom o prvý EOS DSLR fotoaparát s vertikálnymi video funkciami pre ľahké prehrávanie na mobilných zariadeniach s operačným systémom iOS a Android. K dispozícii je tiež 4K výstup na externý monitor cez HDMI port.

DSLR fotoaparát Canon EOS Rebel T8i.

Na zadnej strane fotoaparátu sa nachádza 3 palcový dotykový displej s možnosťou vyklápania do rôznych uhlov. Integrované technológie Bluetooth a Wi-Fi umožnia používateľom ovládať fotoaparát na diaľku alebo pohodlne bezdrôtovo prenášať údaje.

DSLR fotoaparát Canon EOS Rebel T8i stojí 749,99 dolárov len za telo bez objektívu. K dispozícii je aj súprava s objektívom EF-S 18-55 mm F4-5,6 IS STM, ktorá sa predáva za 899,99 dolárov.

DSLR fotoaparát Canon EOS Rebel T8i.