Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Telekom dočasne mení názov mobilnej siete na T-Zostante doma

Telekom dočasne mení názov mobilnej siete na T-Zostante doma
Autor:
Lubo Straka
Zverejnené:
25. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Slovak Telekom chce svojim zákazníkom symbolicky pripomenúť, aby sa správali zodpovedne a ostali doma a v tomto duchu zmenil preto aj názov svojej mobilnej siete na „T-Zostante doma“.

Operátor zmenil názov mobilnej siete

V súvislosti so súčasnou situáciu sa Slovak Telekom rozhodol zmeniť názov svojej mobilnej siete. Zákazníci operátora si na displejoch svojich telefónov od dnešného dňa môžu nájsť miesto názvu siete Telekom SK priamo výzvu „T-Zostante doma“.

Telekom chce takto symbolicky ľudom pripomenúť, aby rešpektovali preventívne opatrenia a správali sa zodpovedne. A čo je v súčasnej situácii najdôležitejšie, aby zostali doma a vyhýbali sa tak osobnému kontaktu s ďalšími ľuďmi a radšej spolu komunikovali cez mobilnú sieť, ktorá je na to určená. Zmena názvu sa prejaví automaticky, prípadne po reštarte telefónu alebo zapnutí a vypnutí letového režimu.

Výzva „T-Zostante doma“ nabieha zákazníkom postupne – najprv zákazníkom s operačným systém iOS, neskôr aj na prvé modely s OS Android či klasické telefóny.

Ako oznámil už minulý týždeň aj riaditeľ Slovak Telekom pre Slovensko Dušan Švalek: „Chceme, aby ste zostali doma, ostali v spojení a boli solidárni.“

Dáta, filmy či TV zadarmo

Telekom nadväzuje na viaceré minulé opatrenia, keď zákazníkom oznámil Nekonečný balík dát nielen na marec, ale aj na apríl. Pre TV zákazníkov sú sprístupnené viaceré detské, filmové a dokumentárne kanály na Magio TV a 10 bezplatných filmov na Magio GO. Do konca marca môžu používatelia predplatených služieb Easy a Juro získať 50% extra kredit pri prvom dobití.

Telekom nezabúda ani na firmy a podnikateľov, ktorí potrebujú pomoc rovnako ak nie viac ako všetci ostatní. Aj biznis zákazníci budú môcť počas apríla využívať Nekonečný balík dát a mať k dispozícii obrovské množstvo dát na prácu odkiaľkoľvek. Firemní zákazníci môžu získať zdarma na pol roka Microsoft Teams Cloud Solutions na pol roka zdarma, užitočný nástroj na tímovú spoluprácu aj pri práci z domova.

Pomoc pre seniorov, učiteľov i mladých

Okrem toho Telekom pomáha aj ďalšou formou. Ako reakciu na súčasnú situáciu zriadil Telekom pre Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie (VUDPaP) bezplatnú krízovú Zelenú linku na čísle 0800 864 883. Špeciálnym príspevkom podporil aj internetovú linku dôvery pre mladých IPčko, v ktorej psychológovia pomáhajú anonymne prostredníctvom chatu a e-mailu mladým ľuďom riešiť ich problémy.

Zároveň Telekom podporil aj Inšpiratívne webináre pre učiteľov, ktoré organizujú Komenského inštitút a Učiteľ Slovenska, v ktorých pôsobí Telekom ako hlavný partner. Pomocou online školení pre pedagógov, budú pedagógovia zdieľať svoje nápady, ako efektívne pristupovať k online vyučovaniu pomocou internetu.

Od piatka 13.3. má Telekom nasadené bezplatné hovory na viac ako 50 čísel úradov verejného zdravotníctva.

A vzhľadom na mimoriadnu situáciu Telekom vychádza v ústrety aj spoluobčanov so sluchovým postihnutým. Preto je online tlmočenie pre Nepočujúcich v súčasnosti poskytované 7 dní v týždni a 24 hodín denne.

(Zdroj: Tlačová správa Slovak Telekom)