Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Herná myš Zephyr schladí dlaň vlastným ventilátorom

Herná myš Zephyr schladí dlaň vlastným ventilátorom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mať spotené dlane je nepríjemné a najmä počítačoví hráči to dobre poznajú. Aj preto sa rozhodli vývojári rozhodli vytvoriť špeciálnu hernú myš s názvom Zephyr. Tá sa môže pochváliť integrovaným ventilátorom, ktorý cez otvory v tele schladí dlaň počas dlhého hrania.

Niektoré herné myši bojujú proti spoteným dlaniam tým, že majú povrch perforovaný otvormi, aby sa zlepšil prietok vzduchu. Nová počítačová myš v tomto smere ide ešte ďalej a okrem pasívnych otvorov pridáva chladenie ventilátorom. Navyše sa na jej spodnej časti nachádza tlačidlo, ktoré umožní používateľom prepínať medzi tromi rôznymi rýchlosťami otáčok ventilátora. K dispozícii je aj „dúchadlo“, ktoré pomôže vyčistiť inak neprístupnú medzeru v strede.

Herná myš s integrovaným ventilátorom Zephyr.

Okrem ventilátora si herná myš Zephyr prináša aj niekoľko ďalších funkcií zameraných na náruživých hráčov. Senzor má vysoké rozlíšenie až 16 000 DPI a prepínanie medzi kancelárskym a herným režimom si vyžaduje len jedno tlačidlo. Hlavné tlačidlá majú spínače Omron, o ktorých výrobca tvrdí, že poskytnú životnosť až 50 miliónov kliknutí. Celé zariadenie váži 68 gramov, čo je menej ako váži priemerná herná myš, ktorá môže ľahko dosahovať hmotnosť nad 120 gramov. No a hráči môžu samozrejme aktivovať aj LED diódy s RGB škálou, ktoré dokážu zobraziť sedem rôznych svetelných efektov.

Herná myš s integrovaným ventilátorom Zephyr.

Nová herná myš s integrovaným ventilátorom Zephyr je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 612 HKD (približne 67,2 EUR). Vývojári už vyzbierali niekoľko násobok požadovanej sumy na rozbehnutie výroby, takže ak všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy pre podporovateľov kampane by mohli byť zasielané niekedy v priebehu októbra 2020.

Herná myš s integrovaným ventilátorom Zephyr.