Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mapy Google získali oveľa podrobnejšie zobrazenie prostredia

Mapy Google získali oveľa podrobnejšie zobrazenie prostredia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google sa rozhodla prepracovať svoju službu Mapy Google tak, aby používatelia mohli ľahšie rozlišovať rôzne prírodné prostredia. Podrobnejšie mapy budú k dispozícii v 220 krajinách a teritóriách, ktoré sú v súčasnosti podporované.

Pre zmenu dizajnu máp sa rozhodla spoločnosť Google použiť ako základ satelitné snímky, na ktoré potom aplikovala „novú algoritmickú techniku farebného mapovania“. Výsledkom je oveľa lepšia práca služby Mapy Google pri zobrazovaní rozdielov medzi rôznymi prírodnými prostrediami, či už sú to zasnežené vrchy hôr, púšte, piesočné pláže, zelené polia alebo husté lesy.

Porovnanie rozdielov zobrazena prírodných prostredí v Mapách Google (vľavo pôvodná verzia, vpravo aktualizovaná verzia).

Spolu so zmenami, ktoré sa týkajú prírodného sveta, sa spoločnosť Google zamerala aj na poskytnutie podrobnejšieho zobrazenia ulíc vo vybraných mestách. Kým predtým tieto zábery jednoducho ukazovali len samotné ulice bez detailov, v New Yorku, v San Franciscu a v Londýne sa čoskoro budú dať rozlišovať prvky komunikácie, ako sú cesty, chodníky, priechody pre chodcov alebo ostrovčeky pre peších. Nový dizajn by pritom mal zobrazovať tvar a šírku danej cesty „v mierke“.

Porovnanie rozdielov zobrazena prírodných prostredí v Mapách Google (vľavo pôvodná verzia, vpravo aktualizovaná verzia).

Podrobnejšie zobrazovanie rôznych prírodných prostredí sa už začalo objavovať v službe Mapy Google po celom svete, pričom spoločnosť Google dodáva, že mapy si bude musieť používateľ „oddialiť“, aby mohol vidieť tieto prostredia. Vylepšené zobrazovanie detailov v uliciach v rámci miest New Yorku, San Francisco a Londýn bude dostupné v najbližších mesiacoch a v priebehu času plánuje Google pridať ďalšie mestá.

Porovnanie rozdielov zobrazena detialov ulíc vo vybraných mestách (vľavo pôvodná verzia, vpravo aktualizovaná verzia).