Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Uphold vám do vrecka vloží príbor na opakované použitie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 12. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak máte vo zvyku chodiť na rýchle občerstvenie, je veľká pravdepodobnosť, že používate jednorazové plastové príbory z reštaurácií. Spoločnosť Uphold prináša ekologickejšiu alternatívu v podobe opakovane použiteľnej modulárnej súprave príborov, ktorá sa dá zbaliť do tenkého puzdra.

Súprava Uphold pozostáva z noža, vidličky a lyžice. Po rozložení na jednotlivé komponenty sa všetky tri časti zmestia do priloženého puzdra s rozmermi len 100 x 66 x 10 milimetrov, takže sa celá súprava pohodlne zmestí do vrecka nohavíc. Každý príbor sa pritom skladá z hlavy vyrobenej zo zliatiny titánu, rukoväte vyrobenej zo zliatiny hliníka a spojky TPU / TEP (termoplastický polyuretán / termoplastický elastomér), ktorá je medzi nimi.

Súprava opakovane použiteľného cestovného príboru Uphold.

Hlavy vidličiek a lyžíc sú v puzdre ploché, no po pripojení k rukovätiam sa konkávne vyklopia. Ich hrany sú zaoblené, aby sa používateľom nezarezávali do úst. Podľa vývojárov by mal príbor vydržať najmenej 3 000 použití a hlavy sa dajú podľa potreby vymeniť. Okrem toho sú všetky komponenty bez škodlivých častíc BPA, sú vhodné aj do umývačky riadu a dajú sa plne recyklovať.

Súprava opakovane použiteľného cestovného príboru Uphold.

Čo sa týka lyžice pripomínajúcej lopatu, jej tvar údajne umožňuje efektívnejšie naberanie jedla z nádob s plochým dnom, s ktorými sa bude používať, na rozdiel od misiek so zakriveným dnom v domácnostiach používateľov.

Súprava opakovane použiteľného cestovného príboru Uphold.

Súprava opakovane použiteľného cestovného príboru Uphold je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo. Predáva sa pod plným názvom Uphold Pocket-Size Reusable Folding Travel Cutlery Set a dá sa získať od 35 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 39 EUR. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v apríli 2023.