Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Serve plánuje rozšíriť doručovanie s uvedením robotov Gen3

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Serve Robotics len nedávno ohlásila spojenie s firmou Wing Aviation na vytvorenie doručovacej služby s využitím kolesových robotov a dronov v americkom Dallase. To bolo s robotom Serve Gen2, ale práve teraz bol uvedený na trh rýchlejší, inteligentnejší a robustnejší model Gen3.

Doručovací robot tretej generácie z dielne spoločnosti Serve Robotics prichádza s päťkrát väčším výpočtovým výkonom než predtým a to vďaka modulu NVIDIA Jetson Orin, ktorý je schopný robiť „ultrarýchle rozhodnutia“ s pomocou nového radaru Ouster REV7 LiDAR plus „hlavnej aktualizácie sady senzorov robota.“

Vylepšený doručovací robot Serve Gen3.

Hardvér dopĺňa najnovšia a najlepšia architektúra umelej inteligencie spoločnosti. To by malo priniesť rýchlejšie vykonávanie rozhodnutí o autonómnej navigácii, ako aj zlepšené reakčné časy na predchádzanie kolíziám a núdzové brzdenie počas dodávky. To je pravdepodobne dobré aj vzhľadom na 60% zvýšenie maximálnej rýchlosti na 4,9 m / s. Boli zapracované aj väčšie kolesá, vstavané odpruženie a zvýšená odolnosť voči vode, čo „rozširuje schopnosť robota spoľahlivo manévrovať v širšom rozsahu poveternostných podmienok“.

Vylepšený doručovací robot Serve Gen3.

Väčší robot sa môže pochváliť aj o 67 % väčšou kapacitou batérie ako predchádzajúca generácia, čo umožňuje až 14 hodín prevádzky na jedno nabitie alebo 77 km autonómnej prevádzky úrovne 4, než bude potrebné ho nabiť. A zavŕšenie kľúčových vylepšení je v podobe 15% nárastu kapacity nákladného priestoru.

Spoločnosť Serve hovorí, že oveľa vylepšený doručovací robot bude podporovať jej plány expanzie v USA. To sa začne s tisíckami doručovacích robotov Gen3, ktoré budú od budúceho roka nasadené na platforme Uber Eats.

Vylepšený doručovací robot Serve Gen3.