Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inovatívna interiérová záhradka roztočí rastliny ako na ruskom kolese

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pestovanie organických byliniek a zeleniny priamo vo vašom dome môže byť zaujímavý nápad, no všetky kvetináče na sadenice a stropné svetlá môžu zaberať veľa priestoru. Inovatívny spôsob pestovania na minimálnom priestore však môže ponúknuť zariadenie OGarden. Je to v podstate miniatúrne ruské koleso so sadenicami, ktoré sa otáča okolo svetla uprostred.

Používatelia začínajú výsadbou semien do kvetináčov pre sadenice, ktoré sa umiestnia do osvetleného priestoru skrinky pod samotnou domácou záhradkou OGarden. Semená sú umiestnené v špeciálnych váčikoch s rašelinou a v momente, keď tieto semená vyrastú na sadenice, ich používateľ spolu s rašelinovým váčikom presunie do samotného zariadenie OGarden.

Kanadskí vývojári vytvorili inovatívnu interiérovú záhradku OGarden, ktorá funguje na princípe ruského kolesa.

V ňom sa sadenice pomaly otáčajú okolo svetla, pričom dostávajú vodu a organický rastový doplnok. Sadenice sú ukladané do otvorov na okraji zariadenia, ktoré zabraňujú ich vypadnutiu, ak sú počas otáčania hore nohami. Po niekoľkých týždňoch takéhoto inovatívneho pestovania môže byť úroda zeleniny alebo byliniek zozbieraná a použitá v kuchyni.

Sadenice zeleniny alebo byliniek sú umiestnené v rašelinových váčikoch, ktoré sa rozvešajú do otvorov zariadenia OGarden okolo centrálneho osvetlenia.

Hlavnou výhodou zariadenia OGarden oproti iným domácim záhradným systémom je to, že zaberá menej podlahovej plochy. Kanadskí vývojári tiež tvrdia, že rastliny neustále rastú v rôznych uhloch v pomere ku gravitácii a majú plnšie a robustnejšie listy. Točiaca sa interiérová záhradka OGarden sa dá na stránke výrobcu už teraz objednať za cenu 1 397 CAD (približne 960 EUR).