Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bloomengine: Automatické pestovanie citlivých rastlín v domácnosti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre niekoho môže byť náročné vypestovať citlivú rastlinu priamo zo semien. Tento proces však môže výrazne uľahčiť systém Bloomengine, ktorý je technologickejší, keďže disponuje vodným čerpadlom, Wi-Fi pripojením a dá sa ovládať na diaľku cez sprievodnú aplikáciu v smartfóne.

Používateľ začne umiestnením dodanej rašelinovej tablety v tvare disku do vody, čo umožní jej expanziu. Po jej náraste sa potom vkladá do spodnej časti zariadenia Bloomengine a do rašeliny sa zasadí semeno podľa vlastného výberu. Následne stačí do zabudovaného rezervoáru naliať 1,2 litra vody a pridať tekuté hnojivo. Potom sa umiestni horná časť zariadenia.

Systém Bloomengine pre automatické pestovanie citlivých rastlín.

V súlade s nastaveným programom od používateľa sa spustí čerpadlo v nádrži, ktoré postupne čerpá vodu hore a vypúšťa ju na rašelinu cez horný postrekovací systém. Voda, ktorú rašelina neabsorbuje sa jednoducho odvedie späť do zásobníka pre jej opätovné použitie. Navyše je zariadenie Bloomengine vybavené LED osvetlením v plnom spektre, ktoré sa každý deň rozsvieti v nastavenom časovom harmonograme. Vzduch vo vnútri cirkuluje s pomocou integrovaného ventilátora.

Zavlažovací a svetelný cyklus sú dajú nastaviť prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android. Aplikácia tiež upozorní používateľa, keď je v nádrži málo vody. Tú môže potom pridať cez hornú časť zariadenia. K dispozícii je aj voliteľná HD kamera, ktorá zvrchu sníma rastlinu a v časozbernom zázname ukladá zábery, ako rastlina postupne rastie.

Systém Bloomengine pre automatické pestovanie citlivých rastlín.

Ako náhle rastlina vyrastie do takej miery, že je relatívne silná a odolná, môže ju používateľ presadiť do bežného kvetináča. Pre pestovanie ďalších citlivých rastlín si používateľ môže zakúpiť rašelinu a hnojivá priamo od výrobcu zariadenia alebo vie použiť produkty tretích strán z lokálnych obchodov.

Zariadenie Bloomengine bolo súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dalo získať za finančnú podporu vo výške 120 EUR za základný model alebo za 138 EUR dolárov za verziu s HD kamerou. Plánované maloobchodné ceny sú stanovené na 150 EUR, respektíve 177 EUR. Distribúcia prvých kusov by sa mala začať niekedy v priebehu júna 2019.

Systém Bloomengine pre automatické pestovanie citlivých rastlín.