Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG Electronics a Honeywell spolupracujú na zabezpečení vozidiel

LG Electronics a Honeywell spolupracujú na zabezpečení vozidiel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosti Honeywell a LG Electronics podpísali memorandum o spolupráci s cieľom vyvinúť unikátnu technológiu a softvérové riešenia pre automatizáciu automobilov a infraštruktúry, ktoré by predchádzali hrozbám spojené s nárastom autonómnych vozidiel. Obe spoločnosti predstavili na veľtrhu spotrebnej elektroniky v Las Vegas a medzinárodnej automobilovej výstave v Detroite rámec svojej spolupráce v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

LG a Honeywell sa zamerali na riešenia určené priamo výrobcom automobilov, a to v oblasti kybernetickej bezpečnosti pre systémovú komunikáciu vo vozidle. Ich spolupráca sa zaoberá aj rastúcim množstvom vonkajších komunikácií prostredníctvom mobilného a satelitného pripojenia.

Obe spoločnosti sa zameriavajú na rôznorodé potreby automobilového priemyslu, od kybernetického zabezpečenia individuálnych vozidiel až po ochranu pred hrozbami celého vozového parku. Riešenie, ktoré sa vyvinie v rámci spolupráce oboch spoločností, spája LG technológiu prevencie preniknutia, detekcie hrozby aj ochrany softvéru (IDPS) pre zabezpečenie hardvéru proti vonkajším útokom s IDPS riešením spoločnosti Honeywell, ktoré zaisťuje internú komunikáciu a riadiacu sieť vozidla spolu s možnosťami monitoringu zabezpečenia a analýzy operačných bezpečnostných centier.

„Spoločnosť LG Electronics rozpoznala dôležitosť kybernetického zabezpečenia vozidiel vďaka stále sa zvyšujúcemu prepojeniu automobilov s vonkajšími sieťami, ktoré prinášajú koncovým užívateľom rad služieb. Aby sme našim OEM obchodným partnerom mohli poskytovať bezpečné produkty, intenzívne investujeme do kybernetického zabezpečenia ako softvéru, tak aj hardvéru a ponúkame vysoko zabezpečené výrobky. Máme skúsenosti s poskytovaním rôznych riešení zabezpečenia riadiacich jednotiek ECU / TCU automobilov aj ochranou externých sietí. Vďaka kombinácii bezpečnostného softvéru spoločnosti Honeywell so zabezpečením spoločnosti LG očakávame, že budeme ponúkať riešenia, ktoré ochránia vozidlo pred vonkajšími aj vnútornými hrozbami,“ opisuje Lee Woo-jong, prezident divízie automobilových komponentov spoločnosti LG Electronics.

Výsledky spolupráce pomôžu zaistiť bezpečnosť vozidiel pomocou identifikácie a overením softvérových príkazov a dát generovaných viac ako 100 miliónmi riadkov kódu, ktorý riadi prevádzku moderných vozidiel. Elektrické brány a bezpečnostné moduly spoločnosti LG, riadiaca jednotka telematiky (TCU) a elektronická riadiaca jednotka (ECU) môžu byť efektívnymi nástrojmi na zisťovanie a hlásenie hrozieb mechanického zlyhania alebo úmyselného narušenia vozidla. Softvér spoločnosti Honeywell odhaľuje anomálie a chráni sieťovú prevádzku vo vnútri vozidla. Bezpečnostné strediská po celom svete súbežne analyzujú nazbierané dáta v reálnom čase alebo v pravidelných intervaloch. Tieto strediská monitorujú rozsiahle vozové parky, aby získali dáta pre analýzy vedúce k hlbšiemu pochopeniu hrozieb a následnému návrhu riešenia, ktoré poskytnú výrobcom automobilov.

LG Electronics a Honeywell spolupracujú na zabezpečení vozidiel

„Existuje viac ako tucet jasne definovaných možností napadnutia, ktoré môžu otvoriť cestu pre hackovanie komponentov osobných vozidiel a ich počet rýchlo rastie. Zákazníkov podporujeme odlišnou softvérovou platformou, aby sme predišli možným ohrozeniam kybernetického zabezpečenia, ktoré sú spojené s vývojom autodiagnostiky a autonómiou vozidiel. Zároveň rozvíjame sieť spolupracujúcich partnerov, aby sme mohli ponúkať zákazníkom komplexné riešenie kybernetického zabezpečenia,“ hovorí Olivier Rabiller, prezident Honeywell Transportation Systems.

Tím odborníkov spoločnosti Honeywell kombinuje viac ako 60 rokov skúseností ako vedúci svetový dodávateľ v oblasti automobilového priemyslu s praktickými poznatkami vo vývoji aplikácií pre segmenty priemyselnej bezpečnosti. Na ich základoch vyvíja Honeywell softvér, ktorý umožňuje diagnostiku vozidiel v reálnom čase, čo pomôže zvýšiť spoľahlivosť až o 5% a znížiť tak náklady vynaložené na reklamácie.

Vízia spoločnosti LG v oblasti automobilových komponentov je stať sa inovatívnym partnerom pre elektrifikáciu vozidiel pomocou širokého know-how z odvetví spotrebnej elektroniky. Tento segment patrí medzi najviac sa rozvíjajúce a LG očakáva, že zohrá veľmi dôležitú úlohu v budúcom vývoji spoločnosti. S bohatými skúsenosťami v oblasti mobilných komunikácií, domácich spotrebičov a spotrebnej elektroniky mieri spoločnosť LG, vďaka spolupráci s odlišnými technológiami spoločnosti Honeywell, na predné pozície trhu s komponentami vozidiel novej generácie.

(Zdroj: Tlačová správa LG)