Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vozidlá Mercedes-Benz sa teraz môžu navzájom varovať pred výtlkmi

Vozidlá Mercedes-Benz sa teraz môžu navzájom varovať pred výtlkmi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Komunikačné systémy vozidlo-vozidlo už umožňujú automobilom varovať sa navzájom pred nebezpečenstvami, ako sú nehody alebo práce na cestách. Automobilka Mercedes-Benz teraz stavia na tejto technológii a poskytuje výstrahy pred spomaľovačmi a potenciálne nebezpečnými výtlkmi.

Táto funkcia bola pridaná do existujúceho komunikačného systému Car-to-X výrobcu a je použiteľná pre osobné automobily Mercedes-Benz vyrobené v roku 2016 alebo neskôr. Napriek tomu, že výstrahy môže dostávať množstvo modelov, výstrahy generujú nové automobily triedy C a S spolu s elektrickým sedanom EQS. V týchto vozidlách je spomaľovač alebo výtlk zistený náhlou kompresiou a odskokom zavesenia kolies na prednej náprave a následne na zadnej náprave.

Keď sa to stane, systém Car-to-X vozidla pošle upozornenie do systému Mercedes-Benz Cloud, z ktorého bude odoslané ďalším automobilom vybaveným systémom Car-to-X. Približne 10 sekúnd pred tým, ako sa vodiči týchto automobilov dostanú k výtlku alebo k spomaľovaču, budú upozornení ikonou na displeji vozidla a zvukovým upozornením.

Zvukové upozornenie bude mať vo väčšine vozidiel Mercedes formu „Dopravná udalosť vpredu“, aj keď v nových modeloch triedy C, triedy S alebo EQS bude uvedený ako „Pozor, výtlk“ alebo „Pozor, spomaľovač“.

Podľa spoločnosti Mercedes-Benz je systém varovania pred výtlkmi / spomaľovačmi už teraz k dispozícii na vybraných trhoch po celom svete vo všetkých 36 jazykoch, ktoré systém Car-to-X obsahuje.