Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Embrace: smart hodinky predvídajúce záchvaty

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 12. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Embrace sú prvé inteligentné hodinky, ktoré pomáhajú predvídať epileptický záchvat, merajú stres organizmu, jeho aktivitu či kvalitu vášho spánku. A nezaostávajú ani v dizajne, dajú sa preto nosiť ako nositeľné štýlové zariadenie. Údaje sa monitorujú a prenášajú na smartfón používateľa, ktorý môže tak sledovať hladinu fyziologického stresu, fyzickú aktivitu a ľudí s epilepsiou upozorní kedy nastanú nezvyčajné udalosti ako sú kŕčové záchvaty.

Hodinky sú vybavené senzormi, ktoré merajú fyziologické signály vyvolané elektromagnetickou aktivitou mozgu. Táto aktivita sa prejavuje vodivosťou a vlhkosťou pokožky a aj teplotou tela. Pomocou týchto senzorov dokáže zachytávať a predvídať nebezpečné situácie, ktoré môžu ohroziť zdravie používateľa.

Embrace podporuje operačné systémy iOS a Android a pomocou aplikácie Empatic Alert môže poslať rodinným príslušníkom alebo priateľom upozornenie o zdravotnom probléme nositeľa. Môže upozorniť aj na situáciu, keď si používateľ zabudne zobrať lieky a taktiež môže slúžiť ako organizér poberania liekov.

Rodina a priatelia tiež môžu nosiť vlastný Embrace, ktorý keď je v dosahu druhého zariadenia, vie upozorniť pomocou vibrácie, že druhý používateľ má problémy.

Druhá aplikácia Empatica Mate je určená pre sledovanie stresu, kvality spánku a fyzickej aktivity. Dá sa napríklad nastaviť tak, aby pri zvyšujúcom strese poslala signál do Embrace a ten vás miernou vibráciou upozorní, že by ste sa mali upokojiť. Taktiež si môžete nastaviť upozornenie pri prekročení hodnôt nastavených počas fyzického tréningu.

Embrace je vodotesné a na komunikáciu so smartfónom používa Bluetooth technológiu. Zariadenie sa nabíja pomocou USB konektora. Ľahko sa nasadzuje na ruku jednoduchým pohybom, keď sa remienok spojí pomocou magnetu. Remienok je vyrobený z kvalitnej kože a môže mať širokú škálu farieb.