Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung inovoval inteligentný oblek Smart Suit

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
3. 4. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Šaty robia človeka. Ale predstavte si šaty, ktoré sú pre človeka užitočné a pomáhajú mu byť „smart“. Také vytvoril juhokórejský Samsung vo verzii pánskeho fashion obleku Smart Suit.

Fashion divízia spoločnosti Samsung, Samsung C & T Corporation,  si v posledných rokoch razí cestičku medzi módnymi nositeľnými zariadeniami. Rozhodla sa zlúčiť moderné technológie s módnym dizajnom do podoby štýlového oblečenia a funkčných doplnkov, pod  nositeľnou značkou The Human Fit, ktorá sa už v Kórei predáva.

Samsung Smart Suit 4.0  je určený najmä pre manažérov, ktorí si cenia svoj čas a k svojmu biznisu nevyhnutne potrebujú technologickú komunikáciu. Predchodcu aktuálnej verzie obleku predstavil Samsung už v roku 2013. Nápad však nedávno prešiel rôznymi vylepšeniami, ktoré smerujú k technológiám budúcnosti.

samsung Smart Suit, Oblek, NFC tag

Ovládanie v obleku sa uskutočňuje cez maličký gombík so zabudovanou technológiou NFC tag. Nachádza sa priamo na manžete rukáva. S pomocou dostupnej aplikácie Smart Button užívateľ ovláda svoj mobilný telefón iba priložením k rukávu. Vopred si nastaví preferované aplikácie, ktoré chce na diaľku ovládať. Priblížením telefónu k manžete tak môže kedykoľvek zmeniť mód na pracovný, denný alebo tichý, prípadne zrušiť prichádzajúci hovor.

Okrem toho môže odoslať vizitku do telefónu iného používateľa, čím odpadá nutnosť nosiť so sebou papierové vizitky. Aplikácia dokáže na diaľku otvoriť webové stránky i sociálne siete. Celý proces ovládania telefónu sa deje úplne diskrétne, bez potreby zadávať príkazy ručne, čo môže byť prínosom napríklad počas dôležitej pracovnej schôdzky.

Samsung avizoval uvedenie tohto obleku, zatiaľ len na trhy Južnej Kórei na koniec roka 2016.