Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém L’Oréal výrazne zníži spotrebu vody na umývanie vlasov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nielen pri praní bielizne a zalievaní trávnika, ale aj pri každodennom umývaní vlasov sa spotrebuje veľa vody. Nový systém Water Saver od spoločnosti L’Oréal je preto navrhnutý tak, aby údajne znížil množstvo vody použitej na umývanie vlasov až o 80 percent.

Systém L’Oréal Water Saver je určený na použitie nielen v kaderníckych salónoch, ale aj v domácnostiach. Obsahuje pritom technológiu „Jet-Fusion“, ktorú vyvinula švajčiarska spoločnosť Gjosa.

Stručne povedané, ide o naklonenie dvoch prúdov vody tečúcich diagonálne smerom dole k sebe, takže kvapôčky z týchto dvoch prúdov sa zrazia v centrálnom bode. Výsledkom je, že zrážajúce sa kvapôčky sa rozstrekujú na oveľa menšie kvapôčky, ktoré majú asi jednu desatinu pôvodnej veľkosti a potom vychádzajú z trysky systému vysokou rýchlosťou.

Systém L’Oréal Water Saver.

Podľa L’Oréal tieto rýchle, malé kvapôčky vynikajú pri opláchnutí šampónu a kondicionéra z vlasov, takže sa celkovo spotrebuje oveľa menej vody. Namiesto toho, aby sa šampón alebo balzam nanášal do vlasov ručne, zatiaľ čo voda tečie, je systém Water Saver schopný zaviesť takéto výrobky priamo do prúdu vody. Tento postup je navrhnutý špeciálne pre použitie s produktmi L’Oréal Professionnel a Kérastase.

Systém L’Oréal Water Saver sa už používa vo vybraných kaderníckych salónoch v New Yorku, salóny v Paríži budú nasledovať vo februári. Celosvetové uvedenie na trh sa uskutoční v priebehu tohto a budúceho roku a neskôr bude k dispozícii aj verzia systému pre domácnosti.