Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný parfum Ninu prináša prispôsobené vône pomocou iPhone

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Ninu predstavila inteligentný parfum, ktorý sa skladá z dávkovača a mobilnej aplikácie podporovanej umelou inteligenciou, ktorá umožňuje používateľom vytvárať si vlastné parfumy na požiadanie zmenou zmesi viacerých vôní prostredníctvom iPhonu.

Parfumový systém Ninu, ktorý bol uvedený na výstave CES 2021, má valcové telo, ktoré pojme tri kazety a pokrýva tak tri základné kategórie vôní. Zariadenie je schopné vydávať tieto parfumy v rôznych množstvách, čo umožňuje vytváranie iného parfumu, v závislosti od potrieb používateľa.

Pre ovládanie systému slúži sprievodná mobilná aplikácia pre iPhone, ktorá obsahuje vlastného digitálneho asistenta s názvom „Pierre“ pre miešanie parfumov, ktorý je založený na algoritmoch umelej inteligencie. Keď používateľ urobí niekoľko výberov, aplikácia mu navrhne mix parfumov, ktoré si môže vyskúšať. Tento mix vôní si môže potom samozrejme vylepšiť podľa svojich preferencií.

Inteligentný parfumový systém Ninu.

Aplikácia tiež upozorní používateľa, ak v niektorej kazete Ninu dôjde vôňa, a má tak príležitosť si doplniť základné parfumy. Vône sú vyrobené tak, aby boli priateľské k vegánom, s použitím zložiek udržateľného pôvodu, ktoré sú bez obsahu ftalátov, parabénov a síranov používaných v kozmetických prípravkoch. Parfum sa dávkuje dotykovým tlačidlom na zariadení, ktoré je na spodnej strane vybavené aj štýlovým LED svetlom.

V rámci ohľaduplnosti k životnému prostrediu použila spoločnosť Ninu pre svoj systém doplňovania kaziet recyklované sklo a tiež používa prírodný atrament v baliacom kartóne, čo znižuje množstvo použitých obalov a minimalizuje plastový odpad.

Inteligentný parfumový systém Ninu.

Výrobca tvrdí, že schopnosť systému upraviť úroveň každej z troch vôní, môže vo výsledku priniesť až viac ako milión variácií výslednej vône parfumu. Keďže aplikácia umožňuje značné prispôsobenie vône na požiadanie, používateľ si tak môže napríklad zvoliť jeden štýl vône do práce a iný na večer.

Spoločnosť Ninu zatiaľ neuviedla informácie o dostupnosti a cene svojho inteligentného parfumu.

Inteligentný parfumový systém Ninu.