Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ninu umožní vytvoriť si vlastný parfum podľa aktuálnej nálady

Ninu umožní vytvoriť si vlastný parfum podľa aktuálnej nálady
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú už zariadenia, ktoré umožňujú používateľom vytvárať si vlastné farebné rúže či laky na nechty. Nie je preto žiadnym prekvapením, že teraz prichádza systém, ktorý umožní vytvárať vlastný voňavý parfum, kedykoľvek na to máte náladu.

Systém známy ako Ninu Smart Perfume, ktorý navrhli slovinskí vývojári, pozostáva zo špeciálnej sprejovej fľaštičky a sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS i Android, ktorá sa fľaštičkou spája cez Bluetooth. Vo fľaštičke sú tri 25 ml náplne, z ktorých každá obsahuje iný tekutý „základ vône“.

Systém Ninu Smart Perfume.

Pomocou mobilnej aplikácie je možné experimentovať s rôznymi (a veľmi presnými) pomermi zmiešania týchto základov alebo si vybrať medzi množstvom predprogramovaných pomerov. Výsledný parfum sa nasáva z náplní v určených pomeroch, z mieša sa a vo forme hmly sa rozstrekuje z fľaštičky. Podľa výrobcu je možné týmto spôsobom vytvoriť viac ako 100 rôznych vôní. A keďže je možné s každou aplikáciou vytvoriť novú vôňu, používatelia môžu medzi rôznymi vôňami prechádzať tam a späť, ako uznajú za vhodné.

Systém Ninu Smart Perfume.

Jedno nabitie integrovanej batérie cez port USB by údajne malo stačiť na čas potrebný na prejdenie jednej sady náplní základných vôní, akokoľvek dlho to bude trvať. A hoci sú náplne recyklovateľné, v tejto chvíli sa bohužiaľ nedajú znovu naplniť. To je aj trocha škoda, pretože by bolo zaujímavé, keby ich používatelia mohli naplniť vonnými základmi podľa vlastného výberu, ako sú rôzne druhy esenciálnych olejov.

Systém Ninu Smart Perfume.

Systém Ninu Smart Perfume je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 169 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 259 EUR. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v júni 2022.