Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inland Iglu vám umožní postaviť si „iglu“ z vody zo záhradnej hadice

Inland Iglu vám umožní postaviť si „iglu“ z vody zo záhradnej hadice
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 2. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Iglu je dômyselná forma zimného prístrešku, ale postaviť ho tradičným spôsobom si rozhodne vyžaduje určitú zručnosť a veľa snehu. No nové zariadenie s názvom Inland Iglu to celé uľahčuje, pretože umožňuje používateľom postaviť približnú podobu iglu len pomocou záhradnej hadice.

Zariadenie Inland Iglu má podobu stanu, ktorý sa skladá zo vzájomne spojených tyčí vyrobených zo sklených vlákien a textilného sieťového poťahu. Priložená súprava lanových LED svetiel sa navíja okolo konštrukcie, zatiaľ čo záhradná hadica používateľa je vtiahnutá dovnútra a pripojená k nádobe v strope kupoly.

Po zapnutí hadice sa z nej vytvorí prúd vody, ktorý vychádza z hornej časti Iglu a usadzuje sa na jeho vonkajšej strane, pričom zamrzne do vrstvy ľadu. Červené plastové „hĺbkové metličky“ na kupole informujú používateľov, keď je ľadová vrstva hrubá aspoň 15 centimetrov a vtedy vypnú hadicu a odpoja ju a vypustia ju, ak nechcú, aby v nej zamrzla zamrzla.

Systém na vytvorenie iglu pomocou záhradnej hadice Inland Iglu.

Podľa konštruktérov trvá vybudovanie Iglu týmto spôsobom približne 10 až 15 hodín. V skutočnosti sa podobná technika používa na vytvorenie oveľa väčších ľadových hradov. Po dokončení Iglu údajne vydrží vonkajšie zaťaženie až 318 kilogramov bez toho, aby sa zrútilo. A áno, tyče, textilný poťah a ďalšie komponenty sa dajú použiť opakovane.

Systém na vytvorenie iglu pomocou záhradnej hadice Inland Iglu sa dá získať prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter, Za predpokladu, že sa dostane do výroby, môžete ho získať za 349 USD. Plánovaná maloobchodná cena je 499 USD. Za menšie zálohy sú k dispozícii aj ďalšie stavby, ktoré nemajú tvar iglu, vrátane pirátskej lode, rakety a hradu.

Systém na vytvorenie iglu pomocou záhradnej hadice Inland Iglu.