Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Udržateľné a modulárne slúchadlá pre detských poslucháčov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nové slúchadlá Kibu sú špeciálne navrhnuté pre deti, ktoré si ich môžu samé zostaviť a prispôsobiť podľa svojich predstáv. Slúchadlá s modulárnym dizajnom umožnia jednoduchú výmenu komponentov, či už pre zmenu ich vzhľadu alebo na jednoduchú výmenu poškodenej časti. Navyše sú tieto komponenty recyklovateľné a prispievajú tak k väčšej udržateľnosti v oblasti elektroniky.

Slúchadlá pre deti Kibu navrhla dizajnérska spoločnosť Morrama a bude ich produkovať londýnska firma Batch.Works. Ich jednotlivé komponenty sú pritom vyrobené prostredníctvom 3D tlače z recyklovaných PLA plastov. Tie boli údajne získané z obalového odpadu z poľnohospodárskeho priemyslu pomocou unikátnej metódy modelovania tavenej depozície. Každý komponent je preto recyklovateľný a ľahko vymeniteľný.

Udržateľné a modulárne slúchadlá pre deti Kibu.

Vďaka modulárnemu prístupu si tak môžu deti podľa svojich predstáv prispôsobovať jednotlivé komponenty a zostaviť si svoje slúchadlá v rozličných farbách. Samozrejme, že deti nemajú príliš veľa citu, čo sa týka zaobchádzania s elektronikou, na čo však vývojári mysleli. Ak sa teda nejaký komponent náhodou pokazí alebo rozbije, dá sa rovnako ľahko vymeniť za nový.

Udržateľné a modulárne slúchadlá pre deti Kibu.

Slúchadlá sú pritom bezpečné aj pre citlivé detské ušká. Je to vďaka technológii s názvom Kibu Safety Engine, ktorá zabráni prekročeniu hlasitosti cez odporúčaných 85 decibelov. A to bez ohľadu na to, do akého zariadenia sa slúchadlá pripoja. Pohodlné nosenie zaistí nastaviteľný mäkký hlavový most z TPU a penové náušníky.

Udržateľné a modulárne slúchadlá pre deti Kibu.

Udržateľné a modulárne slúchadlá pre deti Kibu sa dajú získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 39 libier (približne 45,50 euro). Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 61,50 libier (okolo 71,76 euro). Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy by mali byť zasielané v júli tohto roku.

Udržateľné a modulárne slúchadlá pre deti Kibu.