Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Budík Nintendo vás budí sledovaním pohybu a hernými zvukmi

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Nintendo konečne oznámila svoj najnovší hardvér, no nie je to očakávaný Switch 2. Namiesto toho táto hravá spoločnosť predstavila zariadenie Nintendo Sound Clock: Alarmo, interaktívny budík, ktorý vás nielen zobudí klasickými hernými zvukmi, ale pomocou pohybových senzorov sleduje váš spánok.

Na prvý pohľad vyzerá Alarmo ako štandardný značkový budík. Môžete si nastaviť tému na jednu z 35 scén z piatich hier: Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 3, Pikmin 4 a Ring Fit Adventure. To zmení vzhľad displeja, postavy, ktoré bežia a tancujú po obrazovke, a zvuky, ktoré sa prehrajú, keď sa budík spustí. Ak so zariadením prepojíte svoj existujúci účet Nintendo, môžete si stiahnuť aj dodatočné scény z hier Mario Kart 8 Deluxe a Animal Crossing: New Horizons.

Ak máte ráno problém so vstávaním, môžete si nastaviť režim Steady Mode, ktorý bude intenzívnejší, kým konečne nevyleziete z postele. Zdá sa, že aj ostatné postavy sa budú objavovať v rôznych časoch, takže môžete začať s jemným „Let's-a go“ od Maria, ale ak budete príliš dlho leňošiť , zavolá si na pomoc Bowsera.

Interaktívne zvukové hodiny s budíkom Nintendo Sound Clock: Alarmo.

Nie je to však len na vstávanie. Počas dňa bude Alarmo prehrávať aj hodinové zvonenia podľa hry, ktorú ste na ňom nastavili, a v noci môže prehrávať pohodovú hudbu a zvuky, ktoré vám pomôžu zaspať.

No je tu kreatívny zvrat od Nintenda. Nie je to len budík, ktorý si odložíte alebo vypnete pomocou tlačidiel (hoci ak chcete, môžete ho nastaviť do tohto režimu). Namiesto toho má táto vec v prednej časti pohybové senzory, ktoré sledujú pohyby vášho tela a vypnú sa až vtedy, keď uvidia, že ste skutočne vstali z postele. Ak sa vzopriete, bude pri každom vašom pohybe v posteli prehrávať herné zvuky, takže natiahnutie znie ako zbieranie mincí, špliechanie chobotníc alebo šklbanie Pikminov.

Interaktívne zvukové hodiny s budíkom Nintendo Sound Clock: Alarmo.

Táto schopnosť snímania pohybu sa dá využiť aj praktickejšie, než len na otravovanie, aby ste vstali. Počas noci môže Alarmo monitorovať, ako veľmi sa počas spánku pohybujete, a poskytovať tak údaje o sledovaní spánku, ktoré môžu podporiť údaje z hodiniek. Tieto údaje si potom môžete skontrolovať na obrazovke Záznamy.

Samozrejme, na tom, že spoločnosť zameraná na videohry pre celú rodinu sleduje každý váš pohyb v posteli, je niečo trochu znervózňujúce, ale Nintendo trvá na tom, že údaje nikdy neopustia samotný budík.

Interaktívne zvukové hodiny s budíkom Nintendo Sound Clock: Alarmo budú k dispozícii začiatkom roka 2025 za cenu 99,99 USD (približne 92 EUR), hoci americkí a kanadskí členovia Nintendo Switch Online si ich môžu kúpiť v My Nintendo Store už teraz.