Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

BlueBeep sa postará, aby rodič už nezabudol svoje dieťa v aute

BlueBeep sa postará, aby rodič už nezabudol svoje dieťa v aute
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
24. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Každý si zrejme povie, mne sa to nemôže stať, no napriek tomu Slovenskom otriasli desivé prípady úmrtia dieťaťa, ktoré roztržitý rodič zabudol v zamknutom aute. Nestalo sa to však len na Slovensku, ale je to problém po celom svete. Spoločnosť BlueDeep však prináša technológie, ktoré by v tomto smere mohli pomôcť a predísť tak zbytočnej tragédii.

Výrobca BlueBeep sa špecializuje na bezpečnostné systémy pre všetky detské sedačky, detské jedálenské stoličky a dokonca aj kolísky. Veď napríklad mnohé zranenia detí do dvoch rokov boli spôsobené práve pádom z takejto jedálenskej vyvýšenej stoličky. BlueBeep systém dokáže včas na takúto nestabilitu signálom upozorniť.

Celé zariadenie je veľmi prakticky navrhnuté a dá sa upevniť prakticky na akúkoľvek sériovo vyrábanú detskú sedačku.

Pri detskej autosedačke je princíp podobný, aj keď sa nešpecializuje práve na stabilitu sedačky, ale skôr na pevnosť zapnutia bezpečnostných popruhov. Ak sa dieťa nabodaj odopne, BlueBeep okamžite začne signalizovať uvoľnený pás. Vďaka napojeniu na aplikáciu v smartfóne zasa dokáže vodiča informovať, že dieťa môže byť po dlhej ceste smädné. No a v neposlednom rade informuje rodiča, že nechal dieťa v aute a môže dôjsť k nešťastiu. Jedine, že by si spolu s dieťaťom zabudol v aute aj telefón. Dnes je však človek bez telefónu ako bez ruky a tak sa minimálne pri návrate poň dozvie, že zabudol aj dieťa.

BlueDeep informuje rodiča, že nechal dieťa v aute a môže dôjsť k nešťastiu.

Celé zariadenie je veľmi prakticky navrhnuté a dá sa upevniť prakticky na akúkoľvek sériovo vyrábanú detskú sedačku. V podstate je to tenký pásik s klipsňou pre uchytenie na každom konci, pričom v strede je vyvýšené miesto ukrývajúce všetky senzory. Batéria sa dá dobíjať cez klasický microUSB konektor.

Bezpečnosť detí je prvoradá. A ak takýto jednoduchý vynález zachráni čo i len jeden mladučký život, investícia sa oplatila.

Ak sa dieťa nabodaj odopne, BlueBeep okamžite začne signalizovať uvoľnený pás.