Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Koniec autosedačkám – revolučné riešenie bezpečnosti vašich detí

Koniec autosedačkám – revolučné riešenie bezpečnosti vašich detí
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na trh prichádza novinka pre väčšiu bezpečnosť vašich detí v automobiloch v podobe detského pásu Smart Kid Belt. Ten dokáže nahradiť destkú autosedačku alebo podsedák a dodá vám aj dieťaťu pocit pohodlia a bezpečia. Smart Kid Belt dokáže bez problémov zabezpečiť až tri deti na zadných sedačkách a je homologovaný pre použitie na území celej Európskej únie.

Zákon hovorí, že deti s hmotnosťou do 36 kg alebo výškou do 150 cm musia byť prepravované v autosedačke alebo takzvanom podsedáku. Dôvodom toho je, že štandardné bezpečnostné pásy nie sú prispôsobené deťom alebo osobám menšieho vzrastu a pri upevnené potom prechádzajú tesne okolo krku dieťaťa, čo nie je bezpečné a v krajných prípadoch môže dôjsť aj k vážnemu poraneniu prepravovanej osoby. Autosedačky i podsedáky slúžia k vyvýšeniu dieťaťa, aby bol bezpečnostný pás správne umiestnený. Detský pás Smart Kid Belt ponúka jednoduché riešenie, kdey už autosedačka nebude potrebná.

Detský bezpečnostný pás Smart Kid Belt.

Detský pás Smart Kid Belt sa pripevní priamo na bezpečnostný pás a umiestni ho do optimálnej polohy mimo krk dieťaťa. Smart Kid Belt zaisťuje správne umiestnenie bezpečnostného pásu a dá sa jednoducho nastavovať podľa výšky dieťaťa, s ktorým tak postupne rastie. Výhodami tohto pásu sú jeho hmotnosť, skladnosť a navyše aj možnosť prepravovať naraz až tri deti na zadných sedačkách automobilu. Smart Kid Belt je možné vďaka jeho veľkosti mať vždy po ruke a využívať ho aj pri preprave taxi službou.

S týmto detským bezpečnostným pásom sa vyhnete kupovaniu väčších a priestrannejších autosedačiek. Jednoducho si zaobstaráte jeden pás, ktorý si podľa výšky dieťaťa vždy presne nastavíte. Jeho bezpečnosť a účinnosť potvrdzujú okrem platnej homologizácie aj nezávislé nárazové testy vykonané v Európe (PJLA PIMOT) a v USA (FMVSS). Detský pás sa dá nainštalovať do každého bežného vozidla s trojbodovými bezpečnostnými pásmi.

Detský bezpečnostný pás Smart Kid Belt.

Výrobok Smart Kid Belt získal certifikáciu podľa predpisu EHK OSN č. 44 verzia 04 (E20 44R-04 4013) pre skupinu II. a III., to znamená pre deti od 15 do 36 kg. Je teda detským zádržným systémom v zmysle zákona a stáva sa tak plnohodnotnou alternatívou k autosedačke, pretože vďaka nemu môže aj dieťa správne použiť práve bezpečnostné pásy primárne určené pre dospelých.

Detský pás Smart Kid Belt je dostupný na českom a slovenskom trhu za 799 Kč.

Viac informácií o produkte nájdete na: www.detskypas.cz

Detský bezpečnostný pás Smart Kid Belt.

(Zdroj: Tlačová správa elem6)