Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robotické autíčko od Sphero vzdeláva deti v rannom veku

Robotické autíčko od Sphero vzdeláva deti v rannom veku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sphero je pravdepodobne známa najmä vďaka svojej robotickej hračke droida BB-8 zo siedmej epizódy Hviezdnych vojen. V poslednej dobe sa pozornosť vývojárov sústredila na pomoc v oblasti vzdelávania programátorov a tvorcov prostredníctvom viacerých vzdelávacích robotov. Teraz sa spoločnosť rozhodla zamerať na vzdelávanie detí v rannom veku prostredníctvom robotických autíčok indi.

Rovnako ako ďalšie vzdelávacie hračky je aj robotické autíčko indi navrhnuté tak, aby pomáhalo rozvíjať zručnosti pri riešení problémov a podporovalo kritické myslenie. No namiesto programovania pomocou smartfónu alebo tabletu majú deti v rannom školskom veku k dispozícii silikónové dlaždice rôznych farieb.

Vzdelávacia plaforma Sphero indi má podobu malých robotických autíčok.

Tieto dlaždice sa potom používajú na vytváranie bludísk, ktoré slúžia ako inštrukcie pre malé robotické autíčko, keď sa pohybuje. Zabudovaný farebný senzor robota zaregistruje napríklad zelenú dlaždicu a preloží si to ako príkaz „choď“. Červená dlaždica zasa znamená zastavenie, ružová hovorí autíčku, aby urobilo zabočilo doľava a pri modrej zasa zabočí doprava.

Vzdelávacia plaforma Sphero indi má podobu malých robotických autíčok.

Detskí študenti si môžu vytvoriť vlastnú jazdnú dráhu a naučiť sa také veci, ako sú názvy farieb, rozpoznávanie vzorov, príčiny a následky, základy výpočtového myslenia a riešenia problémov pri učení sa formou hrania hier. A ako budú postupovať, môžu využívať programovanie založené na aplikáciách pretiahnutím blokov na obrazovke smartfónu alebo tabletu.

Súprava Student Kit.

Platforma Sphero indi tak spraví vzdelávanie pre deti zábavné a pútavé. Je teraz k dispozícii na predbežné objednanie ako súprava Student Kit alebo kompletný balíček pre triedy Class Pack. Cena súpravy Student Kit je 124,99 dolárov a je určená pre jedného až troch študentov. Obsahuje jedno robotické auto indi, množstvo dlaždíc a odolný kufrík, do ktorého sa dá všetko uložiť. Sada Class Pack sa skladá z ôsmich súprav Student Kit a k dispozícii je aj sprievodca pre pedagógov. Jej cena je 1 199,99 dolárov. Mobilná aplikácia Sphero Edu Jr pre pokročilejšie programovanie je k dispozícii bezplatne. Obe súpravy budú dostupné od septembra.

Komplexný vzdelávací balíček Class Pack.