Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI vletí do tried s programovateľným dronom Tello Talent

DJI vletí do tried s programovateľným dronom Tello Talent
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky gigant DJI pridal nový model dronu do svojej nedávno spustenej divízie DJI Education. Cieľom spoločnosti je podporiť výučbu robotiky a technológie umelej inteligencie súpravou, ktorá obsahuje maličký programovateľný dron, intuitívnu mobilnú aplikáciu a exkluzívne učebné osnovy.

Platforma DJI Education bola spustená minulý rok, pôvodne v Austrálii, a v súčasnosti sa rozširuje po celom svete, aby študentom všetkých úrovní zručností poskytla praktické možnosti výučby robotiky a kódovania, a zároveň poskytla lektorom v triede nástroje potrebné na podporu procesu vzdelávania. Prvým oficiálnym produktom bol pozemný robot EP Core, ale spoločnosť DJI už v roku 2019 vydala štvorkolesového robota RoboMaster S1, ktorý bol zameraný na vzdelávanie.

Vzdelávacia platforma DJI s dronom RoboMaster Tello Talent.

Teraz sa k platforme pripája aj malý dron RoboMaster TT (alebo Tello Talent), ktorý má rozmery 98 x 92,5 x 41 milimetrov a váži len 87 gramov. Má štyri 3-palcové rotory s vonkajšími nárazníkmi, na palube je dostupné Wi-Fi pripojenie na internet a 5-megapixelová kamera s 82,6-stupňovým zorným uhlom pre snímanie fotografií a videa. Vyberateľná batéria poskytne na jedno nabitie dobu letu až 13 minút.

Vzdelávacia platforma DJI s dronom RoboMaster Tello Talent.

Dron je vybavený novou rozširujúcou doskou, ktorá umožňuje pridanie aplikácií s umelou inteligenciou, ako to bolo možné aj pri predchádzajúcom vzdelávacom hardvéri. K dispozícii je dvojjadrový mikrokontrolér ESP32 s otvoreným zdrojom, ktorý podporuje offline kódovanie prostredníctvom systémov Arduino, MicroPython a Scratch. Študenti budú môcť napríklad vytvárať animácie alebo posúvať písmená či generovať jednoduché tvary na module s LED displejom, ktorý má maticu s 8x8 LED diódami alebo dosiahnuť, aby LED svetlo RGB s 256 farbami rýchlo alebo pomaly blikalo rôznymi farbami.

Vzdelávacia platforma DJI s dronom RoboMaster Tello Talent.

Vzdelávacia platforma RoboMaster TT je dodávaná s podobným druhom senzora ToF (čas let), aký sa nachádza v modeloch Mavic 2 Pro a Inspire 2, ktorý je schopný „vidieť“ až do vzdialenosti 1,2 metra a umožňuje jednoduchú detekciu prekážok v triede. Nastavenie je kompatibilné aj so senzormi tretích strán prostredníctvom adaptéra, ktorý umožňuje študovať príležitosti mimo portfólia DJI. Balík obsahuje aj nový softvér, ktorý umožňuje študentom lietať s viacerými dronmi vo formácii alebo si nastaviť vlastné manévre.

Vzdelávacia platforma DJI s dronom RoboMaster Tello Talent.

Spoločnosť DJI tiež využila príležitosť a založila nové softvérové centrum pre pedagógov a učiteľov prostredníctvom STEAM (veda, technológia, inžinierstvo, umenie a matematika) s webovo prístupnou platformou, systémom riadenia triedy, strojovými skúškami, fórami a ďalšími zdrojmi na vzdelávanie. Softvérový hub je už teraz aktívny a súprava RoboMaster TT je už tiež k dispozícii u predajcov za cenu 239 dolárov.