Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém Wave používa nositeľné sledovače na stráženie mladých plavcov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek tomu, že pri plávaní detí sa ich starostliví rodičia snažia sledovať pozornými očami, niekedy môžu veci prehliadnuť. Práve preto bol vyvinutý systém Wave s nositeľnými sledovačmi, ktorý spustí alarm, ak sú deti pod vodou príliš dlho.

Nastavenie Wave pozostáva zo zariadenia Hub, ktoré je umiestnené vedľa bazéna (alebo jazera, rieky či oceánu), a zariadenia Tracker, ktoré nosí dieťa. Jedno zariadenie Hub môže pritom súčasne monitorovať až 10 nositeľných zariadení Tracker, ktoré majú formu buď čelovkového oblúka na zadnej strane hlavy, prepojenej sady jednotiek pripevnených k popruhu plaveckých okuliarov alebo jednej jednotky, ktorá sa magneticky pripevní k plavkám.

Za bežných okolností dva Bluetooth moduly, jeden na jednej a druhý na druhej strane sledovača, vysielajú signál do zariadenia Hub dvakrát za sekundu, čím dávajú najavo, že je všetko v poriadku. Ak sa však oba tieto moduly úplne ponoria, ich signály sú blokované vodou. Ak Hub nedostane žiadny z ich signálov počas vopred nastaveného času vybraného rodičom, spustí zvukový alarm a rozbliká integrovaný krúžok diód LED.

Sledovací plavecký systém Wave w10.

Prednastavené hodnoty v prípade čeloviek a jednotiek na plaveckých okuliaroch sa pohybujú od 15 do 45 sekúnd. Keďže je jednotka pre pripevnenie k plavkám navrhnutá na použitie pre batoľatá (a dokonca aj pre domáce zvieratá), je nastavený čas na päť sekúnd. Sprievodná mobilná aplikácia dá používateľom vedieť, kedy je potrebné nabiť batériu ktoréhokoľvek z komponentov systému.

Komerčná verzia systému, ktorá môže monitorovať až 100 sledovačov naraz, sa v súčasnosti používa v ôsmich zariadeniach v USA. Spotrebiteľská verzia w10 je k dispozícii na webovej stránke spoločnosti. Hub má cenu 699 dolárov, pričom nositeľné jednotky Tracker stoja ďalších 99 dolárov.

Sledovací plavecký systém Wave w10.