Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchlosť e-skejtbordu JCR sa ovláda nakláňaním dopredu a dozadu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci je v súčasnosti k dispozícii množstvo elektrických skejtbordov, takmer všetky sa ovládajú ručným diaľkovým ovládačom. Nový elektrický skejtbord JCR z dielne čínskych vývojárov sa však líši v tom, že sa ovláda presunom váhy, takže ruky jazdca zostávajú voľné, napríklad na nakrúcanie videí.

Elektrický skejtbord JCR bol prvýkrát ohlásený pred niekoľkými rokmi a v súčasnosti je predmetom startup kampane na portáli Indiegogo. Zariadenie využíva integrované snímače, ktoré zisťujú, kedy a do akej miery sa jazdec nakláňa dopredu alebo dozadu.

Naklonenie dopredu teda zrýchli jazdu, a to až na 24 km / h, zatiaľ čo naklonenie dozadu spomalí e-skejtbord až do zastavenia. Ak jazdec skočí alebo spadne, skejtbord sa automaticky zastaví. Podľa konštruktérov toto nastavenie nielenže uvoľňuje ruky jazdca od bezdrôtového diaľkového ovládača, ktorý by sa mohol aj stratiť alebo rozbiť pri páde, ale je aj intuitívnejšie, a preto sa ľahšie učí.

Elektrický skejtbord JRC.

Samotný e-skejtbord má laminovanú dosku vyrobenú z kanadského javora, predné a zadné LED svetlá, elektromotory v nábojoch, kolesá s gumovými pneumatikami a sadu 36 V / 4,4 Ah lítium-iónových batérií Samsung 18650. Jedno 2-hodinové nabíjanie pritom údajne vystačí na dojazd do vzdialenosti 18 kilometrov. Celé zariadenie údajne váži 6,4 kilogramu a unesie maximálnu hmotnosť jazdca až 127 kilogramov.

Elektrický skejtbord JRC.

Okrem toho sú všetky elektronické komponenty odolné voči vode podľa normy IP54, čo znamená, že vydržia striekajúcu vodu zo všetkých strán.

Za predpokladu, že sa JCR Board dostane do výroby, podporou startup kampane na portáli Indiegogo sa dá získať za príspevok od 465 EUR. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 1 211 EUR. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v priebehu apríla tohto roku.

Elektrický skejtbord JRC.