Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nákladný e-bicykel Porto presúva rodinu a výbavu ako 2-kolesové SUV

Nákladný e-bicykel Porto presúva rodinu a výbavu ako 2-kolesové SUV
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po uvedení dvoch nákladných e-bicyklov Globe Haul v minulom roku sa teraz spoločnosť Specialized rozhodla pridať prémiový model Port, ktorý je zameraný na rodinu a je určený na ťahanie prepravu nákladu, pasažierov alebo „čohokoľvek iného, na čo si spomeniete“.

Nový nákladný e-bicykel Specialized Porto bol v prvom rade navrhnutý tak, aby odviezol pár detí do školy, parku alebo len tak po meste, aby mohol používateľ nechať svoje SUV zaparkované pred domom. Vpredu je nosič s rámom na dodávanú tašku na nákup či iné životné potreby, a keď nie sú deti vzadu na bicykli, je Porto schopný nosič nákladu.

Prémiový nákladný e-bicykel Specialized Porto.

Hliníkový rám sa dodáva iba v jednej veľkosti, ale je znížený pre ľahšie nasadanie a sedadlo a riadidlá majú nastaviteľnú výšku, aby vyhovovali jazdcom s výškou od 1,55 do 1,95 metra. Napriek predĺženej zadnej časti má Porto približne rovnakú dĺžku (2 065 mm) ako veľký eMTB Specialized, takže by sa s ním malo relatívne ľahko parkovať.

Patentovaný zadný nosič je kompatibilný s rozhraním rýchleho pripojenia MIK HD na montáž rôzneho príslušenstva, ako sú detské sedačky, bezpečnostné koše alebo základňa na prevoz ťažkého nákladu, nosič tašiek a podobne. Tiež obsahuje integrované držiaky na bočné tašky. Je dimenzovaný na prevoz až 60 kilogramov nákladu, plus vpredu je malý nosič, ktorý obsahuje pár bungee lán pre až 20 kilogramov nákladu. Samotný e-bicykel váži 39,6 kilogramu a je dimenzovaný na celkovú nosnosť až 200 kilogramov.

Prémiový nákladný e-bicykel Specialized Porto.

Porto ťaží z vlastného 250-W nákladného elektromotora so stredným pohonom od spoločnosti Specialized s krútiacim momentom 90 Nm, ktorý poskytuje elektrickú asistenciu až do rýchlosti 25 km / h. Jazdná flexibilita má formu zadného prevodového náboja Enviolo CVP s 380% rozsahom, ktorý je spojený s nízkoúdržbovým remeňom Gates CDX Carbon Drive. Uzamykateľná / odnímateľná 710-Wh batéria vydrží na jedno nabitie až päť hodín na jedno nabitie.

Nákladný e-bicykel je prirodzene zameraný na rodinu a dodáva sa so spätným zrkadlom a radarom Garmin, ktorý upozorní jazdca, keď sa k nemu zozadu priblíži vozidlo príliš blízko, a to pomocou vlastných údajov zobrazených na displeji MasterMind. Tento displej / diaľkové ovládanie podporuje Bluetooth a môže sa spárovať so smartfónom so sprievodnou mobilnou aplikáciou na jemné doladenie elektromotora a Ďalšie detailnejšie nastavenia e-bicykla.

Prémiový nákladný e-bicykel Specialized Porto.

Aplikácia dokonca umožňuje spustiť inteligentný riadiaci systém, ktorý bude riadiť úroveň batérie, aby sa dopredu zaistil dostatok energie na cestu, na základe podnetov od jazdca. Keď sa jazdec dostane tam, kam potrebuje, môže aktivovať integrovaný zámok kolies, zámok systému Turbo a alarm pohybového senzora.

Kľúčové špecifikácie dopĺňa 24-palcový ráfik kolesa vpredu a 20-palcový vzadu, každý s 2,8-palcovými pneumatikami Pathfinder, so štvorpiestikovými hydraulickými brzdami Tektro s 203-mm kotúčmi, ktoré poskytujú účinné brzdenie. Držiak vzadu je pripravený pre príves za bicykel, zatiaľ čo viditeľnosť počas dňa v premávke alebo po zotmení zaisťuje 500-lumenové predné svetlo a brzdové zadné svetlo. Do výbavy sa dostal aj stojan a e-bicykel je dodávaný s hliníkovými blatníkmi DryTech.

Prémiový nákladný e-bicykel Specialized Porto je k dispozícii v dymovej / čiernej farbe za cenu 5 500 libier (okolo 6 432 euro).

Prémiový nákladný e-bicykel Specialized Porto.