Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nákladný e-bicykel Fiido T2 preváža výstroj a inú záťaž dlhé kilometre

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dva roky po vstupe do priestoru úžitkových elektrických bicyklov s modelom T1 Cargo, spoločnosť Fiido pridala do svojej rodiny ťažných e-bicyklov model T2 Longtail Cargo s predĺženým zadným nosičom, ktorý sa dodáva so 110-kilometrovou UL-certifikovanou batériou, robustnými pneumatikami, a ktorý poskytne elektrickú asistenciu šliapania do pedálov až do rýchlosti 45 km / h.

Nákladné e-bicykle sú často ponúkané ako náhrada za rodinné auto, a pokiaľ je priaznivé počasie a sú k dispozícii relatívne bezpečné cyklistické pruhy, mohli by skutočne ponúknuť ekologickú alternatívu pre také veci, ako je preprava malých detí do školy alebo veľké týždenné nákupy v meste.

Hoci sa celková kapacita úžitkového zaťaženia nezvýšila oproti modelu T1 Cargo s kratším zadným nosičom, ktorá je až 200 kilogramov, je na T2-jke k dispozícii viac miesta pre veci, ako sú koše, boxy, tašky alebo sedadlá pre dve deti, ktoré možno voliteľne namontovať na zadný nosič.

Nákladný elektrický bicykel Fiido T2 Longtail Cargo.

Elektromotor v zadnom náboji je dimenzovaný na 750 wattov pre krútiaci moment 60 Nm a obmedzenú maximálnu rýchlosť 25 km / h. Tá sa dá sa odomknúť až na 45 km / h. Odnímateľná batéria za sedadlovou trubkou však zvýšila výkon až na 998,4 Wh a je certifikovaná podľa bezpečnostných noriem UL 2271.

Spoločnosť Fiido uvádza skutočný dojazd na jedno nabitie až 110 kilometrov pri najnižšej z piatich úrovní elektrickej asistencie, alebo 100 kilometrov pri plne elektrickom pohone. Nákladný e-bicykel je tiež dodávaný so 7-rýchlostnou prevodovkou Shimano pre flexibilitu pri zdolávaní kopcov.

Nákladný elektrický bicykel Fiido T2 Longtail Cargo.

Farebný LCD displej umožňuje rýchlu kontrolu stavu a nastavenie režimu napájania a e-bicykel možno na diaľku zapnúť pomocou inteligentných hodiniek Fiido Mate, ktoré sú dostupné samostatne, a spárovať so sprievodnou mobilnou aplikáciou spustenou na smartfóne.

T2-jka je postavená na ráme z hliníkovej zliatiny so zníženým nástupom jednej veľkosti, ktorý je vhodný pre jazdcov s výškou od 1,5 do 2 metra. Má tiež praktické nastaviteľné riadidlá, ktoré možno upraviť na výšku a dosah, aby vyhovovali osobnému pohodliu. Odpružená vidlica so zdvihom 60 mm a 4-palcové hrubé plášte CST na 20-palcových kolesách by mali zabezpečiť hladšiu jazdu na nerovnom teréne. Štvorpiestové hydraulické kotúčové brzdy s 230 mm kotúčmi poskytujú „spoľahlivú a pohotovú“ brzdnú silu.

Nákladný elektrický bicykel Fiido T2 Longtail Cargo.

E-bicykel váži statných 39,5 kg a dodáva sa s blatníkmi, ktoré chránia pred striekajúcou vodou, dvojnohým stredovým stojanom pre stabilné parkovanie pri nakladaní a vykladaní, ako aj s predným svetlom a brzdovým zadným svetlom na lepšiu viditeľnosť v premávke. K dispozícii je viac ako tucet rôzneho príslušenstva, vrátane bezpečnostných koľajníc, tašiek, držiaka na smaartfón a prilbu.

Nákladný elektrický bicykel Fiido T2 Longtail Cargo je v predaji za cenu 1 499 EUR, čo je zľava 300 EUR z plnej maloobchodnej ceny. V rámci tejto uvádzacej ceny sa nákladný e-bicykel dodáva aj s predným nosičom, bočnými doskami na nohy a párom chráničov zadných kolies.

Nákladný elektrický bicykel Fiido T2 Longtail Cargo.